+359 884 754 156
Пон - Пет 9:30 - 18:00 часа
Главно меню

ГРАНД ТУР НА ИНДИЯ-ДЕЛХИ-КАЖУРАХО-ОРЧА-АГРА-ДЖАЙПУР-КОЧИ

10 дни / 9 нощувки Екскурзия - самолет
Цена 3505 лв.
ГРАНД ТУР НА ИНДИЯ-ДЕЛХИ-КАЖУРАХО-ОРЧА-АГРА-ДЖАЙПУР-КОЧИ
Програма на екскурзията

Програма на екскурзията

Жива, колоритна и динамична, Индия е държава, която вдъхновява въображението и презарежда чувствата. Създадохме програмата си, за да предложим маршрут с акцент върху най-известните забележителности в Индия от север на юг, които включват известния Тадж Махал, смятан от мнозина за най-великия паметник на любовта, построен някога.

Предлагаме ви едно прекрасно изживяване, като се насочите към Златния триъгълник и посетите историческите забележителности на Делхи, Агра и Джайпур, Орча, Кажурахо и в допълнение Кочи, и тъй наречените бекъотърс в Алепей.

Възползвайте се от възможността да се присъедините към нас и да се насладите на многото незабравими преживявания, които предлага тази вълнуваща страна. Разгледайте динамичните пазари на Стария Делхи, открийте безценните колекции от изкуства и занаяти, научете за тигъра, неговите местообитания и плячка, посетете Амбър Форт, опитайте сочни и пикантни ястия, разменяйте за ръчно изработени стоки в историческия базар на Джайпур. Ще останете възхитени и от несравнимия Тадж Махал.

 

ПРОГРАМА

 

ДЕН 01: СОФИЯ – ДЕЛХИ
Отпътуване от София за  Делхи.

ДЕН 02: ПРИСТИГАНЕ В ДЕЛХИ
Добре дошли в столицата на Индия - Делхи. Посрещане и съдействие на летището от представители на фирмата партньор и трансфер до хотела. Днес ще се насладите на полудневна опознавателна обиколка на Ню Делхи, като посетите India Gateвоенен паметник от първата световна война, ще минете покрай Rashtrapati Bhavan (президентския дворец) и Secretariat buildings – центърът на правителствената дейност, ще вървите надолу по внушителния Rajpath (основният булевард), The High Court Building и the Old Fort. По-късно ще посетите Lotus Temple - тази Бахайска къща за поклонение на индийския субконтинент е присъединена към шест други бахайски къщи за поклонение по света: Апия (Западна Самоа), Сидни (Австралия), Кампала (Уганда), Панама Сити (Панама), Франкфурт (Германия), Илинойс (САЩ). Всяка една от тези бахайски къщи, следва една основна концепция, но има различна културна идентичност, въплъщаваща принципа на единство в многообразието.
Предлагаме ви и опционен тур до Swaminarayan Akshardham в Ню Делхи – индуска къща за поклонения и духовен и културен кампус, посветен на предаността, учението и хармонията. Вечни индуски духовни послания, пулсиращи, духовни традиции и древна архитектура, всички отражение на изкуството и архитектурата на това място. Комплексът е открит на 06.11.2005г. с благословията на HH Pramukh Swami Maharaj и преданите усилия на квалифицирани занаятчии и доброволци. Вечеря и нощувка.
Нощувка в хотел ITC Welcom/ Piccadilly

ДЕН 2: ДЕЛХИ - КАЖУРАХО /С ПОЛЕТ 1100/ 1340 ч./

Закуска в хотела и трансфер до летището на Делхи за полет до Кажурахо, където след настаняването и свободно време за обяд, ще тръгнем за обиколка на града и уникалния комплекс от храмове. Преди хиляда години, под ръководството на царете Chandela Rajput на централна Индия, близо до селището Кажурахо   се появяват 85 великолепни по форма и изящество храма. Удивително кратко е времето за създаването им - 100 години, от 950 до 1050г.  след Хр. и е доказателство за вдъхновяващ разцвет на творчеството. Късно следобед завръщане в хотела за почивка и свободно време. Вечеря и нощувка.
Нощувка в хотел Clarks

ДЕН 3: КАЖУРАХО – ОРЧА /С КОЛА: 173 км / 4ч./
Сутринта след закуска ще продължите с разглеждането на храмовете на Кажурахо.
Ще разгледате западната група храмове. Това са, разбира се, най-познатите, защото са част от групата, към която принадлежат най-големите и най-типичните храмове на Кажурахо: The Kandariya Mahadev.
Източната група храмове Hindu и Jain храмове е разположена също в близост до селището Кажурахо. Най-големият от тях е Jain temple, Parswanath.
Завръщане по обяд в хотела, освобождаване на стаите и отпътуване с кола към ОРЧА. Настаняване в хотела и свободно време за почивка и допълнителни занимания. Вечеря и нощувка.
Нощувка в хотел Amar Mahal

ДЕН 4: ОРЧА  


Сутринта, след закуска ще разгледате забележителностите на известния ОРЧА Форт. Комплексът ОРЧА Форт е съставен от къщи с голям брой древни  паметници, състоящ се от крепост, дворци, храмове и други сгради, разположен е в град ОРЧА, в индийския щат Мадхя Прадеш. По-късно ще видите Raja Mahal (Царския дворец), построен 16 век, където живеели кралете и кралиците докато не го напуснали през 1783 г. 
Свободно време за обяд и продължавате напред, за да посетите известния  Jahangir Mahal, Citadel of Jahangir, ОРЧА Palace, Mahal-e-Jahangir ОРЧА, Jahangir Citadel; the Jahangir Mahal е цитадела и гарнизон, разположен в ОРЧА в района Tikamgarh. След Jahangir Mahal ще посетите Rai Praveen Mahal, който е добре познат с неговата пленителна красота на поезия и музика. Привечер завръщане в хотела и свободно време за почивка.
Нощувка в хотел Amar Mahal

ДЕН 5: ОРЧА – ДЖАНСИ /С КОЛА: 16км / 0.5ч. ДЖАНСИ -  АГРА  с влак 1751/2030ч.
Закуска и продължаваме с разглеждане на забележителностите на града. Прибиране малко преди обяд за освобождаване на хотела и отпътуване за Джанси, от където ще вземете влака за Агра. Пристигате вечерта и настаняване в хотела. Вечеря и нощувка. 
Нощувка в Howard Plaza-The Fern

ДЕН 6: АГРА - ДЖАЙПУР             /С КОЛА:  235км / 5ч. през ФАТЕХПУР СИКРИ/ 
Много рано сутринта по изгрев слънце ще се отправите да посетите Taj Mahal - бяла мраморна гробница, изградена в периода 1631- 1648, на Mughal Empire от Shah Jahan за неговата съпруга, Arjuman Banu Begum или Mumtaz Mahal. Taj Mahal, (затворена за посещение през петъците) е най-екстравагантният паметник някога, построен в името на любовта. Със смъртта на неговата обичана съпруга, Mumtaz Mahal, Moghul Emperor Shah Jehan й изгражда този паметник, над който 20 000 човека работят 22 години, за да създадат шедьовър от бял мрамор, за който са използвани полускъпоценни камъни. Изкуството е наречено pietra dura. Разходете се по декорираната градина, която е разделена от дълъг воден канал, в който се отразява паметника с перфектна симетрия.
Ще се върнете в хотела за закуска, след което ще посетите АГРА Fort, Дворецът на Mughal Empire, където Shahjahan, който построил Taj Mahal е бил осъден на доживотен затвор от собствения си син. Ще се насладите на красотата на Taj Mahal с реката Yamuna от прозорците на АГРА Fort. 
След като приключите с обиколката на Агра Форт се отправяте за Джайпур, като по пътя ще посетите великолепния изоставен Фатехпур Сикри, чието име буквално се превежда  Града на свободата. 
Пристигате в Джайпур привечер, настаняване в хотела, вечеря и нощувка. 
Нощувка в Golden Tulip

ДЕН 7: ДЖАЙПУР 


Днес, след закуска се отправяте за екскурзия до величествения Форт Амбър.  По ваше желание може да се качите на слон или на джип, за да изкачите хълма, на който се намира крепостта.
Форт Амбър, с живописни и скалисти (неравни) хълмове, е очарователна комбинация от архитектурата на Mughal. Построена от Raja Mann Singh през 1592 и завършена от Swai Jai Singh, крепостта е направена от камък от червен пясък и бял мрамор. На само на 7 мили на север от Джайпур, в планинската верига Aravalli Hills, е Amber с неговия дворец-крепост. Ще се насладите на езда на слон покрай укрепленията на крепостта, придружавани от музиканти, свирещи на ектара. 
Ще се разходите до Sheesh Mahal и ще останете възхитени от прекрасната вътрешна декорация, която е на повече от 200 години. Свободно време за обяд, а който желае може да се наслади на  Surbhi Restaurant & Turban Museum.
След обяд ще посетите City Palace и Обсерваторията като ще спрете за снимки близо до Palace of Winds, също познато като Hawa Mahal. City Palace, разположен в сърцето на стария град Джайпур и съчетание от архитектурата на Mughal и Rajasthani и където кралското семейство все още живее в част от двореца. Сградата сега е Maharaja Swai Man Singh II Museum и могат да се видят разнообразие от кралски костюми, някои от които притежават изящни и скъпи кашмирени шалове, копринени сарени и народни бродерии. Привечер завръщане в хотела и свободно време за почивка.
Нощувка в Golden Tulip

ДЕН 8: ДЖАЙПУР – КОЧИ  /С ПОЛЕТ: 1815 / 2050ч./ 
Сутринта след закуска имате на разположение свободно време, като ви предлагаме да опознаете цветния местен пазар, известен с множество подправки. По-късно вечерта ще имате трансфер до летището на Джайпур за полет до Кочи. Пристигане и трансфер до хотела за нощувка. 
Нощувка в Starlit Suites

ДЕН 9: КОЧИ – АЛАПУЗА              / С КОЛА / 
След закуска ще се придвижите от Cochin до Алепей, за да се насладите на водните канали, като се настаните на  лодка-къща. 
Тази лодка ще ви разходи из красивите речни канали на Алепей, където ще можете да видите села по бреговете, тучни зелени декори, мангрови дървета, овощни градини и много традиционните места. 
Включени изхранвания: Закуска, обяд, вечеря. 
Нощувка на къщата-лодка.

ДЕН 10: - АЛАПУЗА  - КОЧИ  / С КОЛА: 45км/ 1.5ч. КОЧИ  ОТПЪТУВАНЕ СЪС САМОЛЕТ 
След закуска ще слезете от лодката и ще продължите към Кочи – живият музей. Пристигате и продължавате за сити тур, за да разгледате Fort cochin - считан за най-старото европейско селище в Индия, където за пръв път е бил развян португалски флаг в страната. Ще продължите с църквата Сейн Франсис построена 1510г. От монаси пристигнали с Васко да Гама, където е бил и погребан по-късно. "Холандският дворец", който е бил построен през 1550г. и владян от холандците по-късно е бил предаден във владение на раджите на Кочи. Този дворец съдържа отлични митологични стенописи, както и рядък пример за традиционен под изработен от керемит - фина смес от изгорени кокосови черупки, вар, различни растителни сокове и яйчен белтък, което придава ефекта на полиран мрамор. Ще имате време да се пошляете из матанчери – града на евреите. Еврейската улица е пълна със старинни магазини, продаващи истински и псевдо обекти на изкуството. 
След разглеждането на забележителностите и вечерята – трансфер до летището за отпътуване.

ДЕН 10: СОФИЯ 
Кацане в София по обяд!

 
 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Самолетен билет София - Делхи// Кочи - София;
 • Всички трансфери, описани в програмата;
 • Англоговорящи гидове при посещение на обектите;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Делхи;
 • Самолетен билет Делхи - Кажурахо;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Кажурахо;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Орча;
 • Влаков билет (климатизирано купе) от Джанси до Агра;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Агра;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Джайпур;
 • Самолетен билет Джайпур - Кочи;
 • 1 нощувка със закуска и вечеря в Кочи;
 • 1 нощувка на пълен пансион в делукс къща-лодка в Алепей;
 • Всички входни такси за обектите спрямо маршрута;
 • Климатизиран транспорт по време на тура, както следва спрямо броя участници в пътуването:
  2 човека : AC swift desire or Tata Indigo.
  3-4 човека : AC Toyota Innova 6 seater.

   
 • 1 бутилка минерална вода на човек на ден;
 • Водач на групата при 10 записани;
 • Медицинска застрахвока.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Разходи от личен характер, бакшиши, пране, трапезни напитки, т.н.;
 • Виза за Индия ( необходима е еднократна виза, която се получава онлайн. Информация ще откриете в раздел ВИЗИ на сайта ни.)
 • Всичко неупоменато в Цената включва.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

 • Taj Mahal е затворен в петъците;
 • Полетът Delhi-Khajuraho е през  Varanasi;
 • Цените са валидни от 1.12.2018 до 30.09.2019;
 • Цената е валидна при минимум 2-ма пътуващи;
 • Екскурзията не е подходяща за хора с намалена трудоспособност;
 • Цената е изготвена на база най-ниска цена икономическа класа по полетите на Катарски авиолинии и подлежи на препотвърждение в случай на резервация;

Резервирайте

Име*
Имейл*
Телефон*
Дата на тръгване
Предпочитания за хотела
Допълнителни изисквания / уточнения
Бр. възрастни
Брой деца (<0)
Имена по паспорт на възрастен 1
Имена по паспорт на възрастен 2
Имена по паспорт на възрастен 3
Имена по паспорт на възрастен 4
Имена по паспорт на възрастен 5
Имена по паспорт на възрастен 6
Имена по паспорт на възрастен 7
Имена по паспорт на възрастен 8
Имена по паспорт на възрастен 9
Имена по паспорт на възрастен 10

Начин на плащане

x
Съгласен съм с условията на сайта!
Общи условия
x
Желая да се абонирам за бюлетина с нови предложения на Орма Травел
Цена
x
© 2020 Орма Травел - почивки, екзотични пътешествия, хотели Уеб дизайн от informano
Затвори
Вашият e-mail
Парола
x
OK
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!