+359 2 980 22 49 +359 884 754 156
Пон - Пет 9:30 - 18:00 часа
Главно меню

МАГИЯТА НА ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН ПРЕЗ 2020!-КРУИЗ ИНДИЯ, МАЛДИВИ И ШРИ ЛАНКА!

16 дни / 14 нощувки Екскурзия - самолет
Цена 3445 лв.
МАГИЯТА НА ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН ПРЕЗ 2020!-КРУИЗ ИНДИЯ, МАЛДИВИ И ШРИ ЛАНКА!
Програма на екскурзията

Програма на екскурзията

Програмата е шестнадесетдневна и включва 14 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб Costa Victoria 5*-един най-луксозните и големи кораби на круизната компания Costa, в каюти категория Basic, пристанищни такси, самолетни билети, всички трансфери, водач–придружител от туроператора, забавления и развлекателна програма на борда, една полудневна обиколка на Мумбай с включен обяд в първия ден от програмата. Изхранването на борда на кораба е на база закуска, обяд, вечеря, вода, кафе, чай. Лети се с турски авиолинии (авиокомпания Turkish Airlines). В пакетната цена са включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и малък салонен багаж до 7 кг.

Costa Victoria е сравнително малък и семпъл круизен кораб от клас Sky на Costa Cruises. Той е построен през 1996 г., но е реновиран през 2004 г, когато са направени промени, които да го доближат до по-модерните тогава круизни кораби. Неговите най-големи предимства са любезният екипаж, дружелюбната и уютна атмосфера на целия кораб и голямото открито пространство, подходяща за разходка или излежаване под слънцето. През 2013 г. той изпълнява круизи в Далечния Изток - около Сингапур, Тайланд, Виетнам и Китай. В по-голямата си част пасажерите на борда на Costa Victoria са италианци, а останалите националности се срещат предимно немци, британци, испанци, французи, японци, руснаци и американци. 

ПРОГРАМА НА КРУИЗА, КОЯТО ОТ ЕКИПА НА ОРМА ТРАВЕЛ ВИ ПРЕДЛАГАМЕ:


ДЕН 1 (14.02.2020г.) - 16:00 ч. - отпътуване от летище София за Истанбул.  Около 18:20 ч. - кацане в Истанбул. 20:30 ч. - отпътуване за Мумбай. Нощен полет.

ДЕН 2 (15.02.2020г.) - 15:15ч.-пристигане в Мумбай. Посрещане на летището. Туристическа програма в Мумбяй: полудневен панорамен тур на Мумбай с екскурзовод на български и с включен обяд (включен в цената)
Мумбай е наричан от индийците “града на мечтите”. Той е не само финансов и търговски център, но и град с богато културно наследство. 
Посещение на Индийската порта, Фонтана Флора, булевард “Марина Драйв’’. Обяд. Трансфер до пристанището. Чекиране и настаняване на борда на круизния кораб. Свободно време.
Нощувка на борда на кораба.


ДЕН 3 (16.02.2020г.) - Мумбай - престой до 21:00 ч. Туристическа програма по желание: целодневен тур на Мумбай и Слоновия остров с доплащане -168 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 записани. Програмата включва посещение на Слоновия остров, известен с комплекса от скални храмове, посветен на бог Шива (в списъка на ЮНЕСКО); панорамна обиколка на Мумбай - квартала на богатите “Джушу” с едноименния плаж и квартала “Чърчгейт” – финансов и бизнес център на Мумбай, един от най-скъпите райони в цяла Индия; джамията ‘’Хаджи Али’’- изящен пример за индо-ислямска архитектура; гара “Чхатрапати-Шиваджи” или “Виктория Терминус” (в списъка на ЮНЕСКО) - шедьовър, съчетаващ викторианска готика и класическа индийска архитектура
21:00 ч. отплаване. Нощувка.

ДЕН 4 (17.02.2020г.) - Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 5 (18.02.2020г.) - Мангалор - престой от 08:00 до 18:00 ч. Акостиране на пристанището в град Мангалор (Индия), едно от най-големите пристанища в Индия. Туристическа програма по желание с доплащане 93 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участника): посещение на крепостното съоръжение-наблюдателнца в Болор, построено от черен камък по времето на император Типу (1782-1799 г.); индуисткия храм Кадри (X-XI в.) в Мангалор; католическия храм “Св.Алуиз” в Мангалор, построен в 1878 г. от йезуитски мисионери. Интериорът на храма се отличава с картините на италианския художник Антонио Москени (1854-1905 г.); посещение на храма “Курдоли Гукарна”, построен през 1912 г. и декориран със сцени от индуистката митология. Обяд.  Завръщане на борда на кораба.
18:00 ч.- отплаване. Нощувка.


ДЕН 6 (19.02.2020г.) - Кочин - престой от 08:00ч. до 18:00ч. Акостиране на пристанището в град Кочин (Индия) – столица на щата Керала. Туристическа програма по желание: целодневен тур в Кочин с доплащане 87 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участници). Посещение на Холандския дворец (построен от португалците през 1555г, разширен и реновиран от холандците през 1663 г., понастоящем е музей, съхраняващ най-значимите експонати от управлението на раджите на Кочин; eклектичната архитектура на двореца представлява традиционен за Керала стил, съчетан с европейски нюанси, като впечатляващи са орнаментите, представящи сцени от индуистката митология и Рамаяна). Обиколката продължава с посещение на синагогата и еврейския квартал на Кочин и църквата “Св. Франсиск”, една от най-старите църкви, построени в Индия, построена през 1503г., съхраняваща гроба на Вашку да Гама. Манастирът е паметник на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Посещение на базиликата “Санта Круз” - една от най-красивите църкви в Индия. Наблюдаване на традиционен риболов с китайски мрежи, уникален за района на Кочин и привнесен от китайски мореплаватели и търговци през XIV век. Завръщане на борда на кораба.
18:00 ч. отплаване. Нощувка.

ДЕН 7 (20.02.2020г.) - Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 8 (21.02.2020г.) – 07:00 - акостиране на пристанището в Мале - столицата на Малдивските острови - това е кралският остров, където се намира дворецът и откъдето е управлявала малдивската кралска династия. Туристическа програма по желание - обиколка на Мале (продължителност 2 часа) с доплащане 210 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт с корабче, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участници. Програмата включва президентския дворец (отвън); Националния музей на Малдивите; джамията Хукуру (1658г.), Ислямския културен център, посещение на традиционен пазар и рибен пазар. Завръщане на борда на кораба. Свободно време.
Нощувка

ДЕН 9 (22.02.2020г.) - Свободно време за почивка на борда на круизния кораб или възможност за допълнителни мероприятия.
Нощувка на борда на кораба.

ДЕН 10 (23.02.2020г.) -Свободно време за почивка на борда на круизния кораб или възможност за допълнителни мероприятия.
20:00 ч. отплаване. Нощувка.

ДЕН 11 (24.02.2020г.) - Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 12 (25.02.2020г.) – Коломбо - престой от 08:00 ч. до 17:30 ч.  Акостиране на пристанището в Коломбо (Шри Ланка). Туристическа програма по желание: целодневна панорамна обиколка на Коломбо с доплащане 85 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 участници. Обиколката включва посещение на стария град - пазара Пета, Канелените градини, старата сграда на Парламента, фотопауза пред църквата “Света Лучия”,  храмовия комплекс “Гангарамая” и помещаващия се в него храм “Сеема Малака”, парка Вихарамахадеви, Националния музей на Коломбо и храма “Келания”. Завръщане на борда на кораба.
17:30 ч. отплаване. Нощувка.

ДЕН 13 (26.02.2020г.- Плаване. Свободно време за почивка на борда на круизния кораб.
Нощувка.


ДЕН 14 (27.02.2020г.) - Мармагао - престой от 08:00 ч. до 17:00ч. Акостиране на пристанището в Мармагао (Индия). 
Мармагао е основният пристанищен град на щата Гоа. Градът е бил важен търговски и отбранителен център по време португалското присъствие (около 450 години), на което се дължи и силното португалско и католическо влияние в тази част на Индия. 
Туристическа програма по желание: целодневен тур Мармагао – Стара Гоа- Панаджи с доплащане 93 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 записани): посещение на Стара Гоа - столица на Португалска Индия (1530-1843г.), впечатляващ с комплекса от църкви (в списъка на ЮНЕСКО), сред които базиликата “Бом Жезус” (съхраняваща мощите на Св. Франциск Ксаверий - XVI в.), църквата “Св. Франциск от Асизи’’, храма “Св. Катерина” и други.; посещение индуисткия храм “Шанта Дурга”; посещение на плантация за подправки с включен традиционен обяд; панорамна обиколка на град Панаджи (столицата на Гоа, известна и като Нова Гоа) с посещение на Латинския квартал, където са разположени множество заведения, галерии и магазини и впечатляващ със своята архитектура в португалски колониален стил. Завръщане на борда на кораба. 
17:00 ч. отплаване. Нощувка.

ДЕН 15 (28.02.2020г.) - 08:00ч. - акостиране на пристанището в Мумбай. Следобед туристическа програма по желание: посещение на филмовите студия и снимачни площадки на Боливуд с доплащане 203 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт, екскурзоводско обслужване на български и обяд; организира се при минимум 20 записани. 
По аналогия на Холивуд в САЩ, индийският Боливуд е един от най-големите производители на филми в света с мултимилионна аудитория и продажби. Посещение на най-известните снимачни студия “Филмалая” и “Филм сити”, разположени в северната част на Мумбай. Завръщане на кораба. Нощувка.

ДЕН 16 (29.02.2020г.) - Трансфер рано сутрин до летището в Мумбай за полет до Истанбул в 06:55ч. 11:30 ч. - пристигане в Истанбул. 14:45 ч. - отпътуване от Истанбул за София. 15:05 ч. - пристигане в София.

 Вид настаняване Вътрешна двойна каюта Двойна каюта с прозорец
 
Двойна каюта с балкон
Цена на човек в двойна каюта 3 445 лв. 4 085 лв. 4 678 лв.
Цена на дете до 17 г., настанено в каюта с 2-ма възрастни  2 275 лв. 2 675 лв. 2 975 лв.
Цена на дете до 17 г., настанено в каюта с 1 възрастен 3 345 лв. 3985 лв. 4 578 лв.
Цена на трети или четвърти възрастен* 2 845 лв.  3245 лв. 3545 лв. 


 

 

 

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Самолетен билет София-Мумбай-София с прекачване през Истанбул с полети на ‘’Турски авиолинии’’ с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и салонен багаж до 7 кг;
 • Водач - придружител от страна на туроператора;
 • Полудневен тур на Мумбай с включен обяд на 15.02;
 • Настаняване в категория Basic каюта;
 • Пристанищни такси;
 • Пълен пансион на борда на круизният кораб: закуска + чай и кафе, обяд, вечеря;
 • Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, сауна, парна баня, кърпи за плаж, библиотека;
 • Участие във всички мероприятия: игри, състезания, караоке, уроци по танци, тематични партита на борда на кораба;
 • Жива музика, шоу програми, кабаре в театъра на кораба, вечерни партита на борда на кораба.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Такса обслужване към персонала на кораба - 12 евро на човек на ден. Заплаша се задължително на кораба на края на престоя. За деца от 4 до 13,99 години таксата е 50% от цената на възрастен;  
 • Медицинска застрахова с покритие 10000 евро - 2 лв на човек на ден;
 • Застраховка ‘’Отмяна на пътуване’’ - попитайте екипа на Орма Травел за нея - сключва се в деня на подписване на договора и не по-късно!;
 • Допълнителни екскурзии, описани в програмата;
 • Напитки, освен упоменатите като включени;
 • Казино;
 • Ползване на телефон, интернет;
 • СПА услуги, фризьор , маникюр и педикюр, фитнес инструктор на борда на кораба;
 • Медицински и фотографски услуги, пране на борда на кораба;
 • Разходи от личен характер;
 • Виза за Индия - ОРМА ТРАВЕЛ ЕООД съдейства за издаване на двукратна виза за Индия на български граждани. Моля посетете раздел Визови изисквания на сайта ни или проследете линка:
   https://www.ormatravel.com/%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8-%D0%B8-%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B8-%D1%83%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B3%D0%B8/%D0%98%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D1%8F
 • Виза за  Шри Ланка - 5 Евро (заплаща се на рецепцията на кораба под формата на такса).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 • Записалите допълнителни екскурзии пропускат обяда на борда на кораба;
 • Цените са в евро, на човек, настанен в двойна каюта с включени прищанищни такси;
 • За пътуването се изисква задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането и двукратна виза за Индия. ОРМА ТРАВЕЛ ЕООД съдейства за издаване на двукратна виза за Индия на български граждани. Моля посетете раздел Визови изисквания на сайта ни.

Полетно разписание:
Заминаване 14.02.2020 г.  
София – Истанбул – Мумбай
16:00 SOF - IST 18:20
20:30 IST - BOM 05:15* + 1 ден

Връщане 29.02.2020 г.
Мумбай – Истанбул - София  
06:55 BOM - IST 11:30
14:45 IST – SOF 15:05

Продължителност на полетите:
София - Истанбул - около 1 ч. и 20 мин.
Истанбул – Мумбай - около 6 ч. и 15 мин.
Мумбай - Истанбул - около 7 ч. и 05 мин.
Истанбул - София - около 1 ч. и 20 мин.

Резервирайте

Име*
Имейл*
Телефон*
Дата на тръгване
Предпочитания за хотела
Допълнителни изисквания / уточнения
Бр. възрастни
Брой деца (<0)
Имена по паспорт на възрастен 1
Имена по паспорт на възрастен 2
Имена по паспорт на възрастен 3
Имена по паспорт на възрастен 4
Имена по паспорт на възрастен 5
Имена по паспорт на възрастен 6
Имена по паспорт на възрастен 7
Имена по паспорт на възрастен 8
Имена по паспорт на възрастен 9
Имена по паспорт на възрастен 10

Начин на плащане

x
Съгласен съм с условията на сайта!
Общи условия
x
Желая да се абонирам за бюлетина с нови предложения на Орма Травел
Цена
3445 лв.
x
© 2020 Орма Травел - почивки, екзотични пътешествия, хотели Уеб дизайн от informano
Затвори
Вашият e-mail
Парола
x
OK
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!