+359 884 754 156
Пон - Пет 9:30 - 18:00 часа
Главно меню

На върха на света - екскурзия до неотразимите Непал и Тибет

12 дни / 10 нощувки Екскурзия - самолет
Цена 2980 € / 5828.37 лв.
На върха на света - екскурзия до неотразимите Непал и Тибет
Програма на екскурзията

Програма на екскурзията

 

 

ПРОГРАМА

Преминете през изненадващо пищните долини, изпълнени с диви цветя, запознайте се с планинските хора на това място - тук, където традиционната им култура все още е в разцвет. Насладете се на всичко, което може да ви се предложи по време на пътуването.


ДЕН 1 (16.04.2020): СОФИЯ – КАТМАНДУ
Излитане от летище София.


ДЕН 2 (17.04.2020): КАТМАНДУ – ЧИТВАН (обяд, вечеря)

Кацане в Катманду и посрещане на летището и трансфер за обяд. Ранния следобяд трансфер отново за летището и следва полет за Читван - Национален парк Читван се намира в подножието на Хималаите, Непал, разположен е в района Тераи и е една от последните останали необезпокоявани местности в района. Това е и първият национален парк в Непал, който през 1984 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно природно наследство заради изключителното богато разнообразие на животински и растителни видове. Читван е с богата дива природа, буйни растителни видове и редки видове птици и животни. Паркът дава изключително усещане за докосване до дивата природа, в неговия дом се намират няколко редки вида, както и по-специално носорогът и бенгалският тигър. Други животни са леопардът, мечката, дивата свиня, еленът, бизонът, крокодилът и други. За разлика от африканските животни, тези в Читван са по-скоро изолирани и срамежливи, но шансовете да ги видите са много високи. Привечер настаняване в хотела и нощувка.


ДЕН 3 ( 18.04.2020): ЧИТВАН (закуска, обяд, вечеря)
Днес ставаме рано, за да започнем деня с яздене на слон или пешеходна разходка в джунглата, това е и най-доброто време, когато могат да се наблюдават животните. 
Ще прекараме 2-3 часа в джунглата, докосвайки се до естествените местообитания на носорози, тигри и други диви животни. След края на това приключение се завръщаме обратно в хотела за закуска. 
По късно през деня ще обиколим с лодка и ще посетим Центъра за слонове. Следобедът е свободен за почивка или дейности по избор като разходка в джунглата, разходка в селото, водни спортове, колоездене, разходки с наблюдение на птици. Вечеря с традиционно шоу. Нощувка.

 

ДЕН 4 (19.04.2020): ЧИТВАН – ПОКАРА (закуска)

След като закусим се отправяме към Покара. Градът се намира на 200 километра западно от Катманду и е очарователен град, разположен в спокойна долина (827м) в зоната на планинския масив Анапурна, района "Анапурна Химал" в северен Непал. Със своите красиви езера, буйни зелени околности и фантастични гледки към Анапурна, включваща и връх Мачапучаре, тя се смята за един от най-добрите дарове на природата в Непал. Интересен е фактът, че връх Мачапучаре или "Рибята опашка" е смятан от местното население за светилище на бог Шива. По-висок е от Шивлинг едва с 457 метра, но досега никога не е бил изкачван до върха. Единственият регистриран опит за покоряването му е на 50 м. под заветната височина, от която алпинистът пада. Това е причината върхът да бъде забранен за изкачване, а местните хора възприемат нещастния случай, като знамение, че на върха не трябва да стъпва човешки крак. Пътуването ни ще продължи около 4-5 часа и ще се насладим на красиви планински пейзажи. След като пристигнем ще се настаним в хотела и ще отпочинем за малко, след което ще се отправим с лодка по езерото Пева. То се намира на пешеходно разстояние от хотела ни, затова по-късно може да се разходим и самостоятелно по красивото крайбрежие. Ще се изкачим и до Peace Pagoda откъдето ще наблюдаваме и залеза над този малък и красив град. Завръщане в хотела и нощувка.

ДЕН 5 (20.04.2020): ПОКАРА – КАТМАНДУ (закуска)

Много рано тази сутрин (около 5 и за тези, които желаят) ще се отправим за Сарангкот, за да видим прекрасния изгрев. След като се завърнем и закусим, преди да се отправим за летището ще направим кратка обиколка на някои забележителности. Ще видим водопарите Дави и пещерния храм Гуптешвор, както ще посетим и Планинския музей. Следобяд кацане в Катманду, настаняване в хотел в сърцето на Темел с множество ресторанти и магазини и свободно време за шопинг и разходки.

ДЕН 6 (21.04.2020): КАТМАНДУ – ЛАСА (закуска, вечеря)

Закуска в хотела и трансфер за полет за Ласа - "мястото на боговете". В миналото Ласа е бил столицата на Тибет, а в днешно време е главен град на Тибетския автономен регион на Китай. Това е и един от най-високо разположените градове в света - 3650м и става прочут още когато през 7 век тук е построен първият храм Джоханг и дворецът Потала. По-късно, през 15 в., Цонгхапа построява и няколко манастира на будисткото направление гелугпа. Това е един мистичен и изолиран град с огромно духовно наследство и религиозна история на борба в защита на тибетската култура. След кацането ни следва трансфер и настаняване в хотела и свободно време. Нощувка.

ДЕН 7 ( 22.04.2020): ЛАСА (закуска)
Закуска и се отправяме да разгледаме двореца Потала. Първата сграда се е издигала величествено на връх Марпо Ри, но войните и суровото време са я заличили напълно, затова петият Далай Лама – Нгавак Лосанг Гиатсо наредил да се построи нов дворец върху самите основи на първия. Дворецът е едновременно манастир, крепост и палат с 1000 стаи, като в построяването му участвали над 7000 работници, занаятчии и художници. По-късно ще влезнем в Джохангския храм, където се намира най-святата статуя на тибетския будизъм-Джово Шакямуни и ще се разходим по улицата с пилигримите. Късния следобяд ще отидем до местния пазар и ще отдъхнем на някое хубаво местенце с местен тибетски чай, както и ще имаме традиционна тибетска вечеря.
Нощувка

ДЕН 8 (23.04.2020): ЛАСА  (закуска)

Закуска и се отправяме за подножието на планината Gambo Utse, на 5 километра от западното предградие на Ласа, където се намира манастирът Дрепунг, известен като най-важният манастир на Гелугпа в тибетския будизъм. Той се смята за един от "трите Велики манастира" (другите два са Ганденският манастир и Серийският манастир). Разположен е на площ от 250 000 квадратни метра и  се обитава от  7 700 монаси. Гледан отдалеч, голямата му бяла конструкция създава илюзията, че се наблюдава купище от ориз. Така му е и било дадено името, което на тибетския език означава "Събиране на ориз". След като разгледаме манастира ще се отправим към манастира Сера, името на който в превод означава дива роза и е наречен така понеже хълмът зад него в миналото изцяло е бил покриван от тези красиви цветя. Тук се помещават три джаканги (училища за будисти), най-старият от които е построен 1419г. Привечер завръщане в хотела и време за почивка.

ДЕН 9 (24.04.2020): ЛАСА – ЕЗЕРОТО НАМТСО  (закуска)

Закуска и се отправяме по живописен път към езерото Намтсо. През ноември 2005г. то е било избрано за едно от 5-те най-красиви езера в Китай. От тибетски името се превежда като Райското езеро и е свещено за местното население. Намира се на 4720 метра надморска височина и е и най-високото соленоводно езеро в света. Водата му е кристално чиста и синя и се смята, че ако се измиете с нея ще се пречистите. Следобед ще направим лек трек около езерото, където дивите якове, зайци и други диви животни припряно търсят храна по протежение на бреговете; безброй мигриращи птици летят тук, за да снасят яйца и да хранят младите си; понякога прекрасни риби изскачат от водата, наслаждавайки се на топлината на слънцето; стадата от овце и крави са като течащи бели заготовки върху зелените ливади, които могат да се простират, докъдето ви виждат очите. Тук на това прекрасно място ще пренощуваме в палатков лагер, като през нощта ще можем да наблюдаваме млечния път.

ДЕН 10 (25.04.2020): НАМТСО - ЛАСА (закуска)
През днешния ден предлагаме да се събудим много рано, за да може да наблюдаваме изгрева над езерото Намтсо. Предполагаме, че особено любителите фотографи ще могат да направят едни от най-красивите си снимки тук. Свободно време и отпътуване за Ласа. Настаняване в хотела и свободно време за самостоятелно изследване на града.

ДЕН 11 (26.04.2020): ЛАСА - КАТМАНДУ (закуска)
Дойде време да отпътуваме от магнетичния Тибет. Закуска и трансфер за полет за Катманду. След като се настаним в хотела ще се отправим за кратък сити тур на непалската столица. Привечер завръщане в хотела и нощувка.

ДЕН 12 (27.04.2020): КАТМАНДУ - СОФИЯ
Рано сутринта се отправяме с трансфер за полет за София. Кацане в София в 20:45 вечерта.
Добре дошли у дома!

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Самолетен билет София – Катманду – София;
 • Летищни такси;
 • Всички трансфери, описани по програмата;
 • Полет Катманду - Читван;
 • 2 нощувки в национален Парк Читван в Green Park Chiwtan хотел;
 • Сафари в Читван с включени билети за националния парк;
 • Трансфер между Читван и Покара;
 • Разглеждане на забележителности в Покара и разходка с лодка по езеро Пева и входни такси;
 • 1нощувка със закуска в Kuti Resort 4*;
 • Полет от Покара до Катманду;
 • 1 нощувка със закуска в Катманду в Yatri Suites Hotel в района на Темел;
 • Полет Катманду – Ласа – Катманду;
 • Виза и разрешителни за Тибет;
 • Всички забележителности и турове, описани в програмата, с входни такси в Тибет;
 • 5 нощувки в Ласа (1 от които на езерото Намцо);
 • 1 вечеря в традиционен тибетски ресторант;
 • Бутилка вода на ден по време на тура в Тибет;
 • 1 нощувка със закуска в Катманду в Yatri Suites Hotel в района на Темел;
 • Полудневен сити тур на Катманду;
 • Английско говорящи гидове по време на туровете;
 • Медицинска застраховка;
 • Водач от България по време на пътуването и престоя.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Разходи от личен характер;
 • Бакшиши на гидвете ( предвидете средно по 7$ на ден);
 • Напитки по време на включените изхранвания;
 • Всичко неупоменато в "цената включва";
 • Виза за Непал ( получава се на пристигане на летище).

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

 • За Непал и Тибет няма специални изисквания за ваксинации;
 • Екскурзията не се препоръчва за хора с намалена подвижност;
 • Виза за Непал се получава на пристигане (подробна информация ще получите при записване);
 • Минимален брой за осъществяване на пътуването - 6  човека; Отстъпка от 120 евро при група от 10 и повече туриста.
 • Краен срок за уведомяване за събран брой участници - 13.03.2020г..

Резервирайте

Име*
Имейл*
Телефон*
Дата на тръгване
Предпочитания за хотела
Допълнителни изисквания / уточнения
Бр. възрастни
Брой деца (<0)
Имена по паспорт на възрастен 1
Имена по паспорт на възрастен 2
Имена по паспорт на възрастен 3
Имена по паспорт на възрастен 4
Имена по паспорт на възрастен 5
Имена по паспорт на възрастен 6
Имена по паспорт на възрастен 7
Имена по паспорт на възрастен 8
Имена по паспорт на възрастен 9
Имена по паспорт на възрастен 10

Начин на плащане

x
Съгласен съм с условията на сайта!
Общи условия
x
Желая да се абонирам за бюлетина с нови предложения на Орма Травел
Цена
x
© 2020 Орма Травел - почивки, екзотични пътешествия, хотели Уеб дизайн от informano
Затвори
Вашият e-mail
Парола
x
OK
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!