+359 2 980 22 49 +359 884 754 156
Пон - Пет 9:30 - 18:00 часа
Главно меню

Открийте Северна Корея

12 дни / 10 нощувки Екскурзия - самолет
Цена 2660 € / 5202.51 лв.
Открийте Северна Корея
Програма на екскурзията

Програма на екскурзията

STOP SALES! 

 

ОТСТЪПКА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ ДО 22.02.2019г. 100 ЕВРО НА ЧОВЕК

П Р О Г Р А М А:

ДЕН 01 ( 20.07.2019): СОФИЯ - ДОХА

Излитане от летище София по обяд с полет на Катарски авиолинии за Доха. Кацане в Доха в 17:50 и трансфер за хотела. Настаняване и свободно време за разходка сред нощна Доха. Нощувка

ДЕН 02 ( 21.07.2019): ДОХА – ПЕКИН ( без изхранване)

Трансфер в 09:00 часа за летището и  отпрявяне за Пекин с полет на Катарски авиолинии. Кацане в Пекин през нощта около 00:30 часа, посрещане на летището и трансфер за хотела. Нощувка.

ДЕН 03 ( 22.07.2019): ПЕКИН ( закуска)

Закуска и свободно време за почивка, разходка или екскурзия ( допълнително бихме могли да предложим екскурзия до китайската цена или целодневен тур на Забранения град и Храма на небето. Нощувка. 

ДЕН 04 ( 23.07.2019): ПЕКИН – ПХЕНЯН ( закуска, обяд, вечеря)  

Закуска и трансфер за полет с Air Кoryo, откъдето вашето пътешествие ще започне. На пристигане ще бъдем посрещнати от гид и ще бъдем откарани в хотела. Пътьом ще преминем през Mansudae Grand Monument, най-голямата статуя в Северна Корея изобразяващи Президента Ким Ир Сен и лидера Ким Чонг Ир. По-късно настаняване в хотела, вечеря и нощувка.

ДЕН 05 ( 24.07.2019): ПХЕНЯН ( закуска, обяд, вечеря)  

Закуска и следва посещение на метрото, най-дълбокото и отнемащо дъха със своята архитектура. След което ще посетим извисяващата се на 60м височина Триумфална арка ( с 11м по-висока от тази в Париж), както и Федералния военен музей, където има останки, материали и заловени оръдия в оригиналния им вид. Тук ще видите и американския шпионски кораб „Пуебло“ заловен от корейската армия през 1968г. Ще посетим и родния дом на президента Ким Ир Сен – Национална къща Мангюнгдае. След като обядваме ще продължим към посещението на внушителната си с височина от 170 метра кула Чучхе, от където ще можете да видите Пхенян от птичи поглед. В делфинариума Рунгна ще видите едно забележително шоу, след което ще посетим водния парк Мансу и монумента построен в чест на 50-годишнината на работническата партия, който представлява висок 50 метра монумент изобразяващ сърп и чук - Party Foundation Tower. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 06 ( 25.07.2019): ПХЕНЯН – ГРАД КАЕСОНГ – ПХЕНЯН  ( закуска, обяд, вечеря)  

Закуска и отпътуване за Панмунджом – демилитизирана зона, намираща се на 168км от Пхенян и на границата с Южна Корея. Ще посетим и 1000 гидишния античен  Kaesong Koryo Museum, където се съхраняват различни реликви в оригиналния им вид. За обяд ще опитаме Пансанги – традиционно местно ястие и после продължаваме към гробницата на Крал Конг Мин – 31вия крал на Династия Корио, която е на около 700 години. Връщайки се към Пхенян ще посетим Националния Детски Дворец, специална институция за след училищни занимания. Вечеря и нощувка.

ДЕН 07 ( 26.07.2019): ПХЕНЯН – ПЛАНИНАТА МЬОХЯНГ – ПХЕНЯН ( закуска, обяд, вечеря)  

Закуска и се отправяме на около 160 км от Пхенян, за да видим една от 6-те най-впечатляващи планини в Северна Корея – планината Мьохян. Ще посетим и Международната Къща на Дружбата, където се съхраняват ценни дарове изпратени в годините от 5 континента и различни държавни лидери до Президента Ким Ир Сен, Лидера Ким Чон Ир и Маршал Ким Чон Ун. След като посетим и храмът Похян – будистки храм от 11 век ще имаме обяд пикник с барбекю. На връщане в Пхенян ще посетим и Детски увеселителен парк Каесон.  Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 08 ( 27.07.2019): ПХЕНЯН – НАМПО – УОНСЪН ( закуска, обяд, вечеря)     

Отпътуваме рано сутринта след закуска за град Нампо, за да посетим Морския бараж, Фермата Чонгсан и завода за бутилиране на минерална вода Кангсо. Ще обядваме в местен ресторант и ще продължим за град Уонсън, където се намира мавзолея на Крал Тонг Мьонг, основателя на династия Когурио, ще се насладим на прекрасните водопади Улим и на новопостроения ски курорт Масикрьонг. Вечеря и нощувка.

 

ДЕН 09 ( 28.07.2019): УОНСЪН – ПХЕНЯН ( закуска, обяд, вечеря)    

Днес след закуска ще посетим Детския център Сондован. По-късно ще се насладим на обяда, както и на малко плажуване край морето. Завръщане в Пхенян за нашата прощална вечеря и последна нощувка преди отпътуване.

ДЕН 10 ( 29.07.2019): ПХЕНЯН – ПЕКИН ( закуска)

Закуска и трансфер за полета за Пекин. Кацане в Пекин и трансфер за хотела. Свободно време за развлечения и забележителности. Нощувка.

ДЕН 11 ( 30.07.2019): ПЕКИН

Закуска и по обяд освобождаване на хотела, свободно време до трансфера привечер за отпътуване към България. На тези, които желаят да пътуват из Китай бихме могли да предложим различни опции. 

ДЕН 12 ( 31.07.2019): ПЕКИН – СОФИЯ

Излитане от Пекин за София и кацане по обяд. Добре дошли у дома!

 

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • самолетни билети София - Пекин - София с включени летищни такси
 • 1нощувка в Доха хотел 4*
 • трансфери летище - хотел - летище в Доха
 • 3 нощувки в 4 звездни хотели в Пекин ( първите два и последния ден) с включени закуски
 • 6 нощувки в Северна Корея в хотели първа класа с включени закуски
 • Всички трансфери описани в програмата
 • Международни билети Пекин – Пхенян – Пекин с включени летищни такси
 • Изхранвания обяди и вечери в Северна Корея в местни ресторанти и/или в хотелите
 • Всички екскурзии описани в програмата
 • Входни такси за посещаваните места
 • виза за Северна Корея
 • Транспорт с климатизиран микробус/автобус ( в зависимост от големината на групата)
 • Английско говорящ екскурзовод
 • водач от туроператора

Цената е валидна при минимум 10 пътуващи. Възможно е програмата да се осъществи и при 6 - 9 пътуващи и доплащане от 220 евро ( 430 лева)

Към програмата има опция за добавяне на удължен тур в Китай.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Двукратна виза за Китай 120 USD
 • Медицинска застраховка
 • Напитки по време на изхранванията
 • Неупоменати в програмата екскурзии и допълнителни услуги
 • Бакшиши
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка отмяна на пътуване
 • Доплащане за единично настаняване – 845 лева
 • Целодневен тур до Великата Китайската стена и гробниците на династия Мин с включен обяд - 120€ (осъщесвява се при минимум двама записани);
 • ​Целодневен сити тур на Забранения град, Небесния храм и площада Тянанмън с включен обяд - 110€ (осъщесвява се при минимум двама записани);

 

ЕКСКУРЗИИ В КИТАЙ

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ В КИТАЙ - ПО ЖЕЛАНИЕ - ЗАЯВЯВАТ СЕ И СЕ ЗАПЛАЩАТ ПРЕДВАРИТЕЛНО.

 

 • ЦЕЛОДНЕВЕН ТУР ДО КИТАЙСКАТА СТЕНА И ГРОБНИЦИТЕ НА ДИНАСТИЯ МИН С ВКЛЮЧЕН ОБЯД- 120€ на човек

 

Какво е първото нещо за което се сещате, когато някой ви каже Китай?  Може би Великата китайска стена?

Великата китайска стена е най-дългата построена от човек конструкция в света, като най-ранните фрагменти датират от 221г. пр.н.е. Простира се през Южен Китай на приблизително 6350 км от Лоп Нур на запад до Шанхайския проход на изток. През 221 г. пр.н.е новият император от династията Цин нарежда да се издигне стена, която да защитава притежанията му от нашествията на племенните народи от север.

Останалото няма да ви разказваме. Тази красота това трябва да бъде видяна!

Мао Дзедун е казал: “Не е истински човек онзи, който не се е качил на Великата стена.”
 

Гробниците на Мин представляват впечатляващи погребални зали на някои от най-великите китайски императори. През 1402г. император Чжу Ди заграбва трона от своя племенник Чжу Юнвен. С това той става третият император от династията Мин и премества столицата от Нанжинг в родния си Пекин. Когато съпругата му Ксу умира през 1407г., Чжу Ди изпраща гадател, за да намери подходящо място за императорското погребение. 
Строителството започва 1409г. и впоследствие на това място са погребани 13 от 14-те императори Мин, като последното погребение датира от 1644г. Мястото с гробниците заема територия от 40 кв. км. Към самите гробници се стига по дълъг свещен път, от двете страни на който има статуи на животни и служители. Днес са отворени само три от тях.

 

 • ЦЕЛОДНЕВЕН СИТИ ТУР НА ЗАБРАНЕНИЯ ГРАД, ХРАМА НА НЕБЕТО И ПЛОЩАД ТЯНАНМЪН С ВКЛЮЧЕН ОБЯД – 110€ на човек

Не може да идете в Китай и да не видите Забранения град – дворцовият комплекс на династиите Мин и Цин, датиращ от 1407г. Интересно е, че за построяването му, започнало 1407г.,  се трудят 200 000 мъже.  Комплексът с площ 72 хектара съдържал около 800 сгради с 8880 стаи. Градът съдържал най-голямата колекция от дървени конструкции с покриви, боядисани в цярския звят жълто!

Вписан като обект на световното културно и природно наследство в списъка на ЮНЕСКО през 1998г., Небесният храм е символично изображение на света според древните китайски вярвания. Построен е по време на император Чжу Ди, като е използван за да се отправят жертвоприношения към небето.

Площада Тянанмън е най-големият градски площад в света, както и един от входовете към Забранения град – сцена на важни политически събития. Портата Тянанмън (Врата на небесния мир) е един от четирите главни входа на пекинския забранен град, но е дала името си на площада. Простира се на около 880м от север и 500 м от изток. На 01.10.1949г. на това място Мао обявява Китай за Народна република.

* Екскурзиите се осъществяват при минимум двама човека.

 

 

ЗАБЕЛЕЖКА

Програмата не е подходяща за хора с намалена подвижност.

Важна подробност:

Туровете и логистиката в Северна Корея могат да бъдат променяни без предварително уведомление и съгласие на туристите

* Опции за допълнителни места на посещения по време на престоя ви ( срещу заплащане):

Виенска сладкарница, Бирен бар, МОЛ Хаедангва, Аквапарк, конна езда, Италиански - пица ресторант

Резервирайте

Име*
Имейл*
Телефон*
Дата на тръгване
Предпочитания за хотела
Допълнителни изисквания / уточнения
Бр. възрастни
Брой деца (<0)
Имена по паспорт на възрастен 1
Имена по паспорт на възрастен 2
Имена по паспорт на възрастен 3
Имена по паспорт на възрастен 4
Имена по паспорт на възрастен 5
Имена по паспорт на възрастен 6
Имена по паспорт на възрастен 7
Имена по паспорт на възрастен 8
Имена по паспорт на възрастен 9
Имена по паспорт на възрастен 10

Начин на плащане

x
Съгласен съм с условията на сайта!
Общи условия
x
Желая да се абонирам за бюлетина с нови предложения на Орма Травел
Цена
x
© 2019 Орма Травел - почивки, екзотични пътешествия, хотели Уеб дизайн от informano
Затвори
Вашият e-mail
Парола
x
OK
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!