+359 884 754 156
Пон - Пет 9:30 - 18:00 часа
Главно меню

Горили и Шимпанзета в Уганда, прекрасното езеро Киву в Руанда и опция за незатихващият вулкан Нирагонго в Конго - 11 дневно приключение

11 дни / 9 нощувки Екскурзия - самолет
Цена по запитване
Горили и Шимпанзета в Уганда, прекрасното езеро Киву в Руанда и опция за незатихващият вулкан Нирагонго в Конго - 11 дневно приключение
Програма на екскурзията

Програма на екскурзията

Трудно може да се опише с думи това пътешествие и приключение в Уганда. Неслучайно още в миналия век Уинстън Чърчил описва Уганда като Перлата на Африка. Заради непокътнатата си природа тук ще срещнем множество животински видове, насекоми, птици, зверове, както и ще се насладим на невероятно красиви спиращи дъха гледки. Предлагаме ви едно уникално пътешествие до едно от малкото останали места в света, където живеят половината от осемстотинте планински горили в света, ще видим тъй наречените Големите пет – лъв, леопард, слон, бивол и носорог, ще се любувате на шимпанзета и множество птици. Ще похапваме вкусна храна, а ананасите … - за тях определено може да кажем, че са едни от най-вкусните! Ще пътуваме малка група от 7 човека, за да може всеки да има място до прозорец в джипа и да успее да види това, за което е тръгнал, а за тези които вече са се интересували от тази дестинация ще се уверите, че ви предлагаме най-доброто, на най-добрата цена. И както ние обичаме да казваме Enjoy!

 

28.04.2023 – 08.05.2023г.

15.09.2023 – 25.09.2023г.

 

ДЕН 1 (28.04.2023): СОФИЯ - КИГАЛИ ( без изхранване)

Излитане от летище София рано сутринта. Пристигане на международното летище в Руанда – Кигали. Посрещане и трансфер за хотела. Настаняване и почивка. Вечеря и нощувка в Omono Hotel Kigali ( или подобен).

ДЕН 2 (29.04.2023): КИГАЛИ – КИВУ

Кигали е чудесно място, откъдето да започнеш и където да приключиш пътуването си в Руанда.  Той е чист и безопасен, с прекомерно добросърдечни хора. Днес ще посетим пазара за местни храни на Руанда, както и музея за Геноцид. Трагичните събития се случват между две етнически групи, населяващи Руанда: Hutus и Tutsis, между април и юни 1994 г. (около 100 дни), когато приблизително 800 000 жители на Руанда са били убити. Войници и полицаи насърчавали обикновените граждани да участват в убийствата. Цивилните Hutu са принуждавани от военни служители да убиват своите съседи, приятели и дори роднини, като срещу това получавали стимули под формата на пари, храна и да получат земята на убитите Tutsis. Но това днес остава назад в историята и Музея на Геноцида вече се счита за туристическа атракция. Обяд и отпътуване за Киву. Настаняване в хотела ни следобяд, почивка и  ще се насладим на невероятниет гледки, които езерото предлага. Вечеря и нощувка в Paradise Kivu Resort ( или подобен).

ДЕН 3 (30.04.2023): ЕЗЕРОТО КИВУ ( ОПЦИЯ ЗА КРАТЕРА НИРАГОНГО) ( закуска, обяд, вечеря)

Започваме невероятния ден с чаша кафе или чай, и подготвящи се за още един приключенски ден с каякинг. Тук не само ще се насладите на фантастичните гледки по езерото Киву, но и на много други очарователни забележителности наоколо, които спират дъха и погледа. Гребейки ще откриете живописни брегове, където традиционни рибарски лодки се отклоняват по лазурните води и буйните зелени хълмове достигат до вас. Можете да се движите по-бързо или да се насладите на забавено темпо, за да откриете тишината на водата и да наблюдавате много птици, които кацат в храстите по брега и излитат от тях. Връщаме се в лоджата за почивка следобяд и свободно време.
Нощувка в Paradise Kivu Resort  (или подобен).

(ОПЦИЯ  КРАТЕРА НИРАГОНГО срещу допълнително заплащане – 660 щ.д. )

Трекинга не е подходящ за хора със затруднена подвижност и изисква предварителна спортна подготовка за продължително ходене и издържане на високо надморско равнище.

Освобождавате лоджата в 06:00ч., за да се насочим към границата с Конго, където отново ще трябва да преминеме през граничните формалностите и да продължим за Кибати, основното място, откъдето се предприема изкачване до Нирагонго – един от активните вулкани. В 08:00ч. трябва да пристигнем в станцията на Кибати,  където ще получим инструктаж и в 10ч ще започнем да се изкачваме. Тези, които желаят може да наемат носачи, които да пренасят багажа ви.
Нирагонго е 3 470 м и за изкачването до върха са ни необходими от 5  до 6 часа. Вулканът се намира на изток от Конго, на около 19 км  от град Гома. Той е най-активният вулкан в света. През 1997, 2002 и 2021г. потоци лава изригват от пукнатини по склоновете и покриват 17 км към Гома само за няколко минути, убиват десетки хора и оставят 100 000 души без домове. Сега гората се възстановява и дивият живот се връща обратно на мястото си. Изкачването няма да е от най-леките, но по време на него по пътя ще наблюдаваме много редки видове птици и малки бозайници.
Нощувка в Cabanas on top of the Volcanoes-Camping.

ДЕН 4 (01.05.2023): КИВУ - НАЦИОНАЛЕН ПАРК БВИНДИ ( закуска, обяд, вечеря) 

Закуска и свободно време за тези, които са на езерото Киву, докато се завърне групата от Конго. Обяд и отпътуване за границата Руанда – Уганда и продължаване към Националния парк Бвинди. Пристигане привечер, настаняване, вечеря и нощувка в Lake Mulehe safari Lodge

ДЕН 5 (02.05.2023): ТРЕКИНГ ЗА ГОРИЛИ В НАЦИОНАЛЕН ПАРК БВИНДИ ( закуска, обяд, вечеря)

Днес е голям ден! Пригответе се за среща с един от кротките гиганти на Bwindi: рядката планинска горила. За повечето хора това е кулминационна точка по време на обиколката им в Уганда. Трекингът е едно завладяващо и незабравимо преживяване, което в голяма степен може да компенсира усилията, необходими за достигане на човек до Бвинди и преминаването му през гората. Трекингът за горили може да бъде предизвикателство и е необходимо този, който се захване с тази дейност, да има предварителна подготовка. Проследяването на горилите започва в 8:30ч. сутринта и продължава от няколко часа до цял ден, в зависимост от това къде се намират горилите. Това означава, че ще трябва обядът ви да е на пакети и да имате на разположение достатъчно вода. Въпреки, че трекингът за горили е основната забележителност на това място, в гората има 120 вида бозайници, 364 вида птици, 202 вида пеперуди, 163 вида дървета, 100 вида папрати и много други застрашени видове. Мястото е определено от ЮНЕСКО за обект на световно и културно наследство, поради популярността си с планинските горили и шимпанзета - двете големи африкански маймуни, фигуриращи като застрашени в Червената книга на Международен съюз за защита на природата (IUCN). След това незабравимо и уникално преживяване ще се върнем в лоджата си, където ще си починем. Вечеря и нощувка.
Нощувка в Lake Mulehe safari Lodge (или подобен).

ДЕН 6 (03.05.2023): НАЦИОНАЛЕН ПАРК БВИНДИ – НАЦИОНАЛЕН ПАРК КУИН ЕЛИЗАБЕТ ( закуска, обяд, вечеря)

Ранно събуждане и закуска, след което се отправяме към Национален парк Кралица Елизабет. Пътьом ще спрем да обядваме в Мбарара. Релефът на северната част на Парк Елизабет съхранява десетки древно издълбани кратери. А в центъра на парка се намира каналът Казинга, на чиито брегове живеят различни бозайници като хипопотам, слон, бизон и над повече от 600 вида птици – повече, от който и да е друг национален парк в Уганда. Настаняване следобяд в лоджата, вечеря и нощувка в  Twin Lake lodge.

ДЕН 7 (04.05.2023): НАЦИОНАЛЕН ПАРК КУИН ЕЛИЗАБЕТ ( закуска, обяд, вечеря)