+359 884 754 156
Пон - Пет 9:30 - 18:00 часа
Главно меню

Горили и Шимпанзета в Уганда, прекрасното езеро Киву в Руанда и опция за незатихващият вулкан Нирагонго в Конго - 11 дневно приключение

11 дни / 9 нощувки Екскурзия - самолет
Цена 3820 € / 7471.27 лв.
Горили и Шимпанзета в Уганда, прекрасното езеро Киву в Руанда и опция за незатихващият вулкан Нирагонго в Конго - 11 дневно приключение
Програма на екскурзията

Програма на екскурзията

Трудно може да се опише с думи това пътешествие и приключение в Уганда. Неслучайно още в миналия век Уинстън Чърчил описва Уганда като Перлата на Африка. Заради непокътнатата си природа тук ще срещнем множество животински видове, насекоми, птици, зверове, както и ще се насладим на невероятно красиви спиращи дъха гледки. Предлагаме ви едно уникално пътешествие до едно от малкото останали места в света, където живеят половината от осемстотинте планински горили в света, ще видим тъй наречените Големите пет – лъв, леопард, слон, бивол и носорог, ще се любувате на шимпанзета и множество птици. Ще похапваме вкусна храна, а ананасите … - за тях определено може да кажем, че са едни от най-вкусните! Ще пътуваме малка група от 7 човека, за да може всеки да има място до прозорец в джипа и да успее да види това, за което е тръгнал, а за тези които вече са се интересували от тази дестинация ще се уверите, че ви предлагаме най-доброто, на най-добрата цена. И както ние обичаме да казваме Enjoy!

ПОТВЪРДЕНА ГРУПА

 

 

ДЕН 1 (16.09.2022): СОФИЯ - ЕНТЕБЕ ( без изхранване)

 

Излитане от летище София рано сутринта. Пристигане на международното летище в Ентебе вечерта, посрещане от представител на фирмата – партньор и трансфер до хотел Lake Heights Hotel. Настаняване и свободно време.

 

Нощувка в Lake Heights Hotel ( или подобен).

ДЕН 2 (17.09.2022): ЕНТЕБЕ – НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЕЗЕРО ЕМБУРО ( закуска, обяд, вечеря)

Днес се събуждаме рано, закусваме и се отправяме на пътешествие до Национален парк Lake Mburo National Park. Пътьом ще имаме спирка на Екватора, а по обед ще се настаним в лоджата и ще обядваме. Време за малко почивка и се впускаме във вечерно сафари, където ще имате възможност да видите емпали, жирафи, зебри, антилопи, водни козели, бизони и много видове птици. По-късно ще се завърнем за вечеря в лоджата ни.

Нощувка в Mpogo safari Lodge (или подобен).

ДЕН 3 (18.09.2022): НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЕЗЕРО ЕМБУРО – НАЦИОНАЛЕН ПАРК КУИН ЕЛИЗАБЕТ ( закуска, обяд, вечеря)

Ранно събуждане и закуска, след което се впускаме в пътешествие към Национален парк Кралица Елизабет. Пътьом ще спрем да обядваме в Мбарара. Релефът на северната част на Парк Елизабет съхранява десетки древно издълбани кратери. А в центъра на парка се намира каналът Казинга, на чиито брегове живеят различни бозайници като хипопотам, слон, бизон и над повече от 600 вида птици – повече, от който и да е друг национален парк в Уганда.
Нощувка в Buffalo safari lodge.

ДЕН 4 (19.09.2022): НАЦИОНАЛЕН ПАРК КУИН ЕЛИЗАБЕТ ( закуска, обяд, вечеря)

Денят ви започва с ранно събуждане за кафе или чай, за да сме готови за сутрешно сафари в 6:00ч.. Ще вземем сух пакет за закуска от хотела и потегляме.
Известен сафари маршрут е районът на Касени, добре познат със своите лъвове, чиято плячка са най-голямата популация на Uganda Kob (антилопи). Ако имаме наистина късмет ще видим Giant Forest Hog (най-едрото прасе в Африка). Дръжте очите си отворени, за да забележите и неуловимия леопард.
След сафарито се връщаме в лоджата за няколко часа почивка и за обяд. Следобед ще се качим на лодка за водно сафари по канала Казига в Mweya, който свързва двете езера Edward и George. Това ще бъде и страхотен завършек на вашето пътешествие за деня. Местният ви гид е експерт по дивата природа на Уганда и ще определи много от стоте вида птици, намиращи се по канала. Вероятно ще видите африкански водорез, розов пеликан, лопатарка и доста от пчелоядовите птици. Хипопотами се търкалят във водата, огромни нилски крокодили  се препичат на слънце, слонове слизат да пият вода. Разходката с лодка по канала Казинга е идеална възможност да уловите някои близки моменти от дивия живот.

Нощувка в Buffalo safari lodge.  (или подобен).


ДЕН 5 (20.09.2022): ТРЕКИНГ ЗА ШИМПАНЗЕТА - НАЦИОНАЛЕН ПАРК БВИНДИ ( закуска, обяд, вечеря) 

Днес ще отворите сетивата си за катерене сред шимпанзета в горския център Kalinzo. Ще имате възможност да прекарате около час с най-близките до човека "роднини". Рейнджирите ни ще тръгнат доста рано към гората, за да ги търсят, а по-късно ние ще ги следваме и наблюдаваме в ежедневната им дейност. Преходите не са от най-натоварващите, но ако имате затруднения с ходенето не ви препоръчваме да се включвате в това приключение. След това невероятно преживяване ще се върнем обратно в лоджата за обяд и почивка.

Нощувка в Lake Mulehe safari Lodge (или подобен).

ДЕН 6 (21.09.2022): ТРЕКИНГ ЗА ГОРИЛИ В НАЦИОНАЛЕН ПАРК БВИНДИ ( закуска, обяд, вечеря)