+359 2 980 22 49 +359 884 754 156
Пон - Пет 9:30 - 18:00 часа
Главно меню

ПЪТЕШЕСТВИЕ В ЮЖНА НАМИБИЯ

12 дни / 11 нощувки Екскурзия - без транспорт
Цена 1720 $ / 2960.77 лв.
ПЪТЕШЕСТВИЕ В ЮЖНА НАМИБИЯ
Програма на екскурзията

Програма на екскурзията

Ден 1 : Виндхук
След като вземете кола под наем на летище Хосеа Кутако (в непосредствена близост до Виндхук), ще трябва да се придвижите до Вашия хотел в града. В следобедните часове можете да разгледате този интересен град, който все още пази много следи от своето немско минало, като посетите известните сгради, като Старата крепост, Тинтенпаласт, църквата на Христа (Christuskirche), или пък можете да обиколите магазините по булевард „Независимост“. Можете също просто да се отдадете на почивка край басейна на пансиона, който се отоплява от естествен минерален извор. Що се отнася до вечерята (която не е включена в цената), интересно предложение може да бъде посещението Ви в бирария Joe’s Beerhouse с нейната специална атмосфера, където да пробвате някои местни кулинарни изкушения.

Настаняване в Casa Piccolo - Windhoek на база закуска и нощувка.

Ден 2 : Мариентал
Докато шофирате в посока юг, вече ще сте придобили представа за необятността на страната. Ще пътувате през Рехобот и Калкранд към Вашето място за настаняване по шосе C20 между Стамприет и Мариентал. Между Рехобот и Калкранд  ще пресечете Тропика на Козирога. Вашето място за настаняване се намира в частен природен резерват, разположен върху площ от 10 000 ха, включващ три различни екосистеми: савана, пресъхнали речни корита с крайречни храсталаци и червени пясъчни дюни на пустинята Калахари. Дивечът, който може да бъде видян в този природен резерват, включва жирафи, зебри, големи и малки антилопи, антилопи гну и различни малки представители на семейство котки.

Настаняване в Kalahari Anib Lodge Gondwana Collection Namibia - Mariental  на база закуска и нощувка.

Ден 3 : Китманшуп
Предлагаме Ви да резервирате допълнително обиколка с кола сред природата с водач в Аниб Лодж, преди да продължите пътуването си. В днешния ден ще продължите в посока юг към град Китманшуп. По пътя трябва да посетите Гората от дървета кокербум (Quiver Tree Forest), с нейните големи дървета алое, от които бушмените правели калъфи за своите отровни стрели – откъдето идва и името й. В същия този район, на север от Китманшуп, трябва също да посетите Площадката за игра на гигантите, където огромни скални блокове са струпани един върху друг, подобно на детски строителни блокчета.

Настаняване в Maritz Country Lodge - Keetmanshoop на база закуска и нощувка.

Ден 4 : Каньон Фиш Ривър
След закуска Вие ще отпътувате за Ай Айс, който се намира в известния каньон Фиш Ривър. Докато приближавате Ай Айс, от пътя ще можете да зърнете каньона, а след това ще преминете през планински проход, за да навлезете в самия каньон. Тук бихте могли по избор да поплувате в термалните извори (допълнително, ако не нощувате там), както също и да обядвате (като обядът не е включен в цената), а когато сте се насладили на баните в каньона, ще отпътувате за Вашето място за настаняване, което се намира в района над каньона.

Настаняване в Canyon Roadhouse Gondwana Collection Namibia - Fish River Canyon на база закуска и нощувка.

Ден 5 : Аус
След закуска, първо ще отпътувате към места с панорамна гледка над каньона Фиш Ривър, преди да продължите към границата на пустинята Намиб. Оттук наистина ще можете да се насладите на спиращата дъха необятност на този каньон. След това, пътуването ще продължи през Сихайм към района на Аус.

Настаняване в Bahnhof Hotel Aus - Aus на база закуска и нощувка.

Ден 6 : Людериц
След закуска ще продължите към Людериц, интересен пристанищен град в пустинята. Скоро след като напуснете Аус, ще стигнете до входа на Забранената зона, където по земята са разпръснати диаманти, подобно на камъчета. Веднага след като подминете Аус, ще преминете покрай пустинно езерце, където оцеляват не само антилопи от вида орикс, но също и диви коне. По време на сутрешния преход ще стигнете до Людериц – истински оазис на студения Атлантически океан. В следобедните часове, трябва да посетите Диас Крос, издигнат от португалците през 1488 г.

Настаняване в Luderitz Nest Hotel - Luderitz на база закуска и нощувка.

Ден 7 : Планините Тирас
Напускайки Людериц, можете да отидете по желание на допълнителна обиколка с екскурзовод до Колманскоп (тя трябва да бъде резервирана в Людериц), призрачният град в пустинята, който възникнал по средата на пустинята в началото на миналия век, след откриването на диамантите там. В годините на разцвета му, вносното шампанско там било по-евтино от бутилираната вода на масата на богатите. След като напуснете Колманскоп, ще продължите по дълъг прашен път към Хелмерингхаузен. Тук наистина ще можете да се насладите на грандиозните пейзажи на Намибия, особено по протежение на планините Тирас, с техните странни скални образувания.

Настаняване в Namtib Desert Lodge - Tiras Mountains на база вечеря и закуска

Дни 8 - 9 : Сосусвлей
След приятна закуска, ще продължите към Сосувлей. По пътя бихте могли да спрете за малко в замъка Дувизиб, който капитан Волф построил през 1904 г. “по средата на нищото”. На следващата сутрин (ден 9-ти), преди изгрев слънце ще отпътувате към националения парк Намиб Науклуфт, където можете да изкачите една от огромните дюни. От входа на парка има около 65 км до паркинга, разположен сред дюните, откъдето по желание можете да заявите трансфер с автомобил 4x4 за оставащите 5 км до Сосувлей – пресъхналите мочурища на реката Цаушаб. След това Ви предстои посещение на каньона Сесрием, където реката е прокопала дълбок пролом в околния пейзаж. Следобяд разполагате със сводобно време.

Настаняване в Sossusvlei Lodge - Sossusvlei на база вечеря и закуска

Ден 10 : Свакопмунд
В днешния ден ще преминете през проходите Гауб & Куисеб, както и през пустинята Намиб до крайбрежния град Валвис Бей, където вълните на студения Атлантически океан се разбиват в топлия пясък и където в повечето сутрини всичко наоколо е обгърнато в мъгла. От Валвис Бей Вие ще продължите по брега до Свакопмунд, където все още могат да бъдат открити много сгради, останали от немското колониално минало. За вечеря (която не е включена в цената), ние препоръчваме Station Grill в района на старата историческа гара или добре познатия ресторант “Cape To Cairo” в хотел Grüner Kranz, където можете да се насладите на интересна смесица от африканска кухня, като пълнено еленско шкембе.

Настаняване в Namib Guesthouse - Swakopmund на база закуска и нощувка.

Ден 11 : Свакопмунд
Разполагате със свободно време през целия ден. Бихте могли просто да се насладите на плажа – плуването в морето е само за особено смелите, тъй като тук Атлантическият океан може да бъде дори с няколко градуса по-студен от самото Северно море. Бихте могли също да отидете на пазар в отличните магазини в града и да си купите намибийско ‘velskoene’ или сафари костюм, или можете да се разходите из този интересен град. Ако предпочитате, по желание можете да направите обиколка над пустинята с малък самолет или да се отдадете на сандбординг по дюните или дори бихте могли да направите разходка с АТВ в пустинята.

Настаняване в Namib Guesthouse - Swakopmund на база закуска и нощувка.

Ден 12 : Виндхук
След закуска ще отпътувате обратно в посока Виндхук, като отново ще преминете през пустинята, а след това ще продължите през Усакос и Окаханджа до къща за гости, разположена между Виндхук и летището. Имате последен шанс да релаксирате и да се насладите на намибийското гостоприемство преди обратния полет към дома Ви на следващия ден.

Настаняване в River Crossing Lodge - Windhoek на база закуска и нощувка.

 

Дати и цени

June 2019
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
July 2019
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд
August 2019
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд
September 2019
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд
October 2019
Пн
Вт
Ср
Чт
Пт
Сб
Нд
<
>

Моля, изберете дата от календара, за да видите цените за нея и да резевирате.

Пълна ценова таблица

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • рент а кар аз периода
 • ​​11 нощувки според посоченото в програмата
 • всички трансфери по посочения маршрут
 • всички изхранвания, посочени в програмата

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА 

 • самолетни билети до Намибия;
 • гориво;
 • медицинска застраховка за перода на пътуване;
 • всичко неупоменато в "цената включва";
 • застраховка "отмяна на пътуване";

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 • офертата е калкулирана при минимум двама човека, пътуващи заедно;
 • тази оферта не е подходяща за хора с ограничена подвижност;

 

Местна валута - Намибийски долар (NAD);

Сигурност - За чужденците няма някакви особени рискове, но се препоръчва повече предпазливост в големите градове. Бъдете особено внимателни след настъпването на нощта, когато не се препоръчва да пътувате с автомобил.

Здравеопазване - Медицинското обслужване в болничните заведения на Намибия не отговаря на европейските стандарти. По-добро е обслужването в големите държавни болници и частни клиники.

Документи за пътуване и визов режим - Пътуващите за Намибия български граждани (приносители на обикновени, служебни и дипломатически паспорти)се нуждаят от виза, която могат да получат в посолството на Намибия във Виена.

 

* Посочената информация е с препоръчителен характер, предоставена от Министерство на външните работи и "Орма Травел"ЕООД не носи отговорност в случай на промяна или последващи неточности.

 

За България е акредитирано посолството на Намибия във Виена, Австрия.

Посолство на Намибия във Виена
Адрес: Zuckerkandlgasse 2, 1190 Vienna, Austria
Телефон: +43 1 402 9371
Факс: +43 1 402 9370
Консулска служба
Работно време: По - Пт, 09:00 - 13:00 ч.
Website: 
www.embnamibia.at

 

Резервирайте

Име*
Имейл*
Телефон*
Дата на тръгване
Предпочитания за хотела
Допълнителни изисквания / уточнения
Бр. възрастни
Брой деца (<0)
Имена по паспорт на възрастен 1
Имена по паспорт на възрастен 2
Имена по паспорт на възрастен 3
Имена по паспорт на възрастен 4
Имена по паспорт на възрастен 5
Имена по паспорт на възрастен 6
Имена по паспорт на възрастен 7
Имена по паспорт на възрастен 8
Имена по паспорт на възрастен 9
Имена по паспорт на възрастен 10

Начин на плащане

x
Съгласен съм с условията на сайта!
Общи условия
x
Желая да се абонирам за бюлетина с нови предложения на Орма Травел
Цена
x
© 2019 Орма Травел - почивки, екзотични пътешествия, хотели Уеб дизайн от informano
Затвори
Вашият e-mail
Парола
x
OK
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!