+359 884 754 156
Пон - Пет 9:30 - 18:00 часа
Главно меню

Визови изисквания и издаване на визи за Китай

 

УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, ВЪВ ВРЪЗКА С КОРОНАВИРУС ЕПИДЕМИЯТА, МОЛИМ ДА СЛЕДВАТЕ ПРИЛОЖЕНИТЕ ОТ НАС ЛИНКОВЕ КЪМ АКТУАЛНА КЪМ ДАТА  27.03.2020Г. ИНФОРМАЦИЯ:


http://www.chinaembassy.bg/bjly/lsyw/t1758350.htm

https://www.fmprc.gov.cn/mfa_eng/wjbxw/t1761867.shtml

_ _ _

 

 

“Орма Травел” ЕООД съдейства за подготовка и подаване на докумeнти за кандидатстване за виза за Китайската народна република за пътуване на български граждани с цели бизнес и туризъм

Китайските визи могат да бъдат дипломатически визи, визи със специален статут, визи за обществени услуги или обикновени визи. Обикновените визи могат да бъдат допълнително класифицирани в нколко категории, сред които е и виза с категория L - Лица, посещаващи Китай с цел туризъм.

ВЪВ ВРЪЗКА СЪС СИТУАЦИЯТА С КОРОНАВИРУСНАТА ЕПИДЕМИЯВ КИТАЙ, МОЛЯ ИМАЙТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ НЯМА ИНФОРМАЦИЯ ОТ КОНСУЛСКИЯ ОТДЕЛ НА ПОСОЛСТВОТО НА КИТАЙ ЗА ПРЕКРАТЯВАНЕ ИЗДАВАНЕТО НА ВИЗИ ЗА СТРАНАТА НА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, ВЪПРЕКИ ТОВА НЯКОИ АВИОКОМПАНИИ ПРЕУСТАНОВЯВАТ ПОЛЕТИ. ИМАЙТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ СЛЕД ПОЛАГАНЕ НА ВИЗА ЗА КИТАЙ И ОТКАЗ ОТ ПЪТУВАНЕ В ПОСЛЕДСТВИЕ, ВНЕСЕНИТЕ ТАКСИ НЕ СЕ ВЪЗТАНОВЯВАТ.

  

Идвадка от официалния сайт на Външно министерство към 10.02.2020г.
 

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ

Във връзка с актуалната ситуация с развитието на епидемията коронавирус 2019-nCoV, от 01 февруари 2020 г. Министерството на външните работи на България повиши индекса на риска при пътуване до Китай до Ниво 4:  Предупреждение за преустановяване на пътуванията в цялата страна (освен при крайна необходимост). Препоръчваме настоятелно на всички български граждани, не само на територията на България, но и където и да се намират, да не пътуват в Китай. Световната здравна организация оценява риска от новия коронавирус като „много висок“ за Китай, а на регионално и международно ниво като „висок“.

На 30 януари 2020 г., по препоръка на Комитета за извънредни ситуации, генералният директор на СЗО, д-р Тедрос Гебрейезус е декларирал, че избухването на епидемията на коронавирус 2019-nCoV представлява извънредна ситуация в областта на общественото здравеопазване от международно значение.ПРЕССЪОБЩЕНИЕ, ПУБЛИКУВАНО НА http://www.chinaembassy.bg/ НА 01.02.2020г. ИНФОРМИРА ЗА СЛЕДНОТО:

ПЪРВО: В 0:00-24:00 часа на 31 януари 31 провинции (автономни региони, общини) и Корпусът за производство и строителство на Синдзян съобщават за 2102 нови потвърдени случая, от които 268 нови случая в тежко състояние, 46 нови смъртни случая (45 в провинция Хубей, Чунцин и 1 случай в Чунцин), 72 нови случая излекувани и освободени, а 5019 съмнителни случая са добавени.

Към 24:00 часа на 31 януари Националната комисия по здравеопазване е получила информация за общо 11 791 потвърдени случая от 31 провинции (автономни региони, градове) и Корпуса за производство и строителство в Синдзян (с по 1 случай се намалява бройката в провинциите Дзянси, Шаанси и Гансу). Има данни за общо 1795 случая в тежко състояние, общо 259 смъртни случая, общо 243 излекувани и изписани пациенти и общо 17 988 съмнителни случая.

ВТОРО: От самото начало китайското централно правителство, както и местни власти на всички нива, отдадоха голямо значение на новата епидемия от пневмония. Китай мобилизира националните сили за борба с епидемията и осъществи навременно, активно и непрекъснато осведомяване за епидемията и напредъка в превенцията и контрола. Генералният секретар Си Дзинпин много пъти е давал важни инструкции.
По изключително отговорен начин Китай активно приветства международното сътрудничество, като своевременно информиране на Световната здравна организация за епидемичната ситуация, споделяне на техническа информация както и предоставянето на цялата генетична последователност (генетичен ред) на някои щамове. Много от чуждите страни, както и Световната здравна организация потвърдиха напълно силните и подходящи мерки за предотвратяване и контрол на Китай и благодариха на китайското правителство за прозрачността и отговорността.

ТРЕТО: В следствие на епидемията китайското правителство ръководи народа си в цялата страна като взима всички необходими мерки за борба с епидемията. За ефективно прекратяване на предаването на вируса, ограничаване на разпространението на епидемията и за защита на безопасността и здравето на хората, китайското правителство обяви в отговорен и научен дух, че от 10:00 часа на 23 януари 2020 г. градските автобуси, метро, ферибот и междуградски пътнически превоз на Ухан са временно спрени; без особена причина гражданите не трябва да напускат Ухан, а летището и жп гарата и коридорите напускащи Ухан са временно затворени. В същото време бяха мобилизирани голям брой медицински персонал в подкрепа на Ухан. 

ЧЕТВЪРТО: Първо, трябва да сте спокойни. Както авторитетни медицински експерти изтъкват, паниката е по-вредна от самата епидемия. Епидемията е предотвратима, контролируема и лечима.


ПЕТО: Китай отдава много голямо значение на безопасността и здравето на дипломатите и чуждестранните граждани от различни страни в Китай. В Министерството на външните работи на Китай е създаден специален механизъм за извънредни ситуации, координиране и справяне с външните фактори, свързани с превенцията на епидемията.

ШЕСТО: Докато Китай полага огромни усилия и плаща огромна цена за борбата с епидемията, с голямо съжаление забелязахме, че някои западни медии, враждебни организации и култове, финансирани от други държави, създават слухове и клеветят срещу Китай и нарочно всяват паника.


Важно:
При подаване на документи е необходимо кандидатът да се яви лично в консулския отдел в случай, че след влязлата в сила разпоредба на Китайското посолство за визи с биометрични данни - снемане на 10 пръстови отпечатъка, той няма снети такива. Един път посетил консулския отдел лично, кандидатът има право да не се явява лично в следващите 5 години в случай, че не сменя паспорта си. Ние съдействаме напълно по време на подготовката на документите и предварително запазваме час за подаване на документите за виза. Съдействаме и се явяваме с Вас в консулския отдел при подаване, освен ако нещо спешно не наложи това обстоятелство да не се случи.

За да съдействаме за попълване на необходимите документи ще ни бъде необходимо да ни предоставите:

1. За формуляр China Online Visa Application (COVA):

 • копие на валиден 6 месеца от датата на отпътуване паспорт; 
 • информация за постоянен адрес на местожителство с точен адрес и пощенски код, семеен статус, информация дали имате друго гражданство и адрес на местоживеене - ако да - да се посочат, информация за образование и завършена степен на университет, професия;
 • ​дни на престой в пределите на Китай и брой влизания
 • информация за семейство – имена на членове на семейството, националност, професия за всеки, дата и година на раждане и какъв е на пътуващия.
 • цел на пътуването
 • информация пътували ли сте в пределите на Китай през последните3 години, ако да – къде и кога са били посещенията Ви
 • информация кои страни сте посещавали през последните 5 години

 

2. Покана, издадена от съответната организация или физическо лице в Китай.

Поканата трябва да съдържа:
- Информация за кандидата (пълно име, пол, дата на раждане);
- Информация за планираното посещение (дати на пристигане и заминаване, места, които трябва да бъдат посетени);
- Информация за канещото лице или организация (име, телефонен номер за контакт, адрес, официален печат, подпис на законния представител или на канещото лице);

3. Копие на хотелски ваучер;

4. Копие на самолетни билети;

5. Снимка по посочените по-долу на снимката критерии на чисто БЯЛ ФОН;

Важно: Консулският отдел стриктно следва снимките да бъдат подходящи за Вашите формуляри, молим да имате предвид тази информация. Можем да Ви насочим и къде могат да Ви съдействат в София да направите подходящи точно за консулския отдел на посолството на Китайската народна република снимки.

 

 

Дни за подаване на документи :вторник и четвъртък сутрин - 09:30 ч. - 11:30 ч., следобед 14:00 ч. - 15:30 ч.

За да се осигури по-добро обслужване на гражданите и да се улеснят кандидатурите им, Консулската служба на Китайското Посолство в София вече увеличи работното си време от 13 ноември 2018 г.  Новият работен график е включва: вторник и четвъртък - следобед 14:00 ч. - 15:30 ч., само за заявления за визи.

Цена за обработка на документи и такса обслужване:

ТАКСА ПОСОЛСТВО: (ЗАПЛАЩА СЕ НА МЯСТО В ДЕНЯ НА ЯВЯВАНЕ НА ИНТЕРВЮ САМО И ЕДИНСТВЕНО В USD! )
Еднократна виза: $80
Двукратна виза: $120 
Многократна виза с валидност 6 месеца: 
$160
Многократна виза с валидност 12 месеца: $240

ТАКСА ОБСЛУЖВАНЕ за всички типове визи:  (ЗАПЛАЩА СЕ ПРИ ЗАДВИЖВАНЕ ПРОЦЕДУРАТА ПО ПОДГОТОВКА ЗА ДОКУМЕНТИ В ЛЕВА, В БРОЙ ИЛИ ПО БАНКОВ ПЪТ )
40 eвро за съдействие с документи
60 евро за съдействие с документи и прдружаване при подаване

Време за изготвяне на виза:
- за стандарнта поръчка - до 5 дни;
- за  ексресна - до 3 дни - допълнително се заплащат 25 USD за всяка виза;

ВАЖНО:

 • За по-малко дни визи се обработват САМО ПРИ МНОГО СПЕШНИ СЛУЧАИ със съответен документ за това. Изключения не се правят! 
 • Всеки кандидат трябва да се увери, че попълнените данни във формуляра за кандидастване са достоверни и правилни. Всяка неверна, подвеждаща или непълна информация може да доведе до забава или отказ за издаване на виза.
 • Желателно е всеки кандидат да има подадено заявление за виза един месец преди заминаването си.
 • Моля имайте предвид, че внесени суми не се възстановяват в случай на отказ от страна на консулския отдел на посолството в следствие на причини, независещи от Туроператора.

Моля обърнете внимание на АКТУАЛНИЯ АДРЕС на консулския отдел на посолството на Китай в България, който за Ваше улеснение ви представяме и с карта:
Адрес:    Бул. „Джеймс Баучер" № 58


 

Допълнителна информация:

Ако посолството обяви неработни дни, ще ги откриете тук за Ваше улеснение.

 

ПРАЗНИЧНИ ПОЧИВНИ ДНИ НА КОНСУЛСКА СЛУЖБА 2020 година
 

В съотвствие с празничната програма на Посолството за 2020 г., Консулската служба ще бъде затворена на следните дати:

1. Китайска Нова Година: 24.12.2020 (петък) до 30 (четвъртък) януари

2. Ден на труда: 5 май (вторник)

3. Фестивал на драконовите лодки: 25 юни (четвъртък)

4. Национален ден и Празник на средата на есента: 1 (четвъртък) до 8 (четвъртък) октомври

Молим, да организирате подаването на документи в съотвествие с тази информация.

 

А ако ви се пътува организирано до Китай, не пропускайте да видете красотата на тази държава в група. Попитайте ни.
https://www.ormatravel.com -> дестинация Китай

 

Мързеливи панди в Шанхайския зоопарк...

 

Красотата на Великата Китайска стена...

 

и велики шоу програми...

 

 

 

И още!

Заявка за издаване на визи за Китай

Име*
Имейл*
Телефон*
Дата на пътуване
Престой в държавата
Допълнителни изисквания / уточнения
Данни за турист 1
Трите имена по паспорт на латиница
Дата на раждане
Номер на паспорта
Валидност на паспорта
Гражданство
Данни за турист 2
Трите имена по паспорт на латиница
Дата на раждане
Номер на паспорта
Валидност на паспорта
Гражданство
Данни за турист 3
Трите имена по паспорт на латиница
Дата на раждане
Номер на паспорта
Валидност на паспорта
Гражданство
Данни за турист 4
Трите имена по паспорт на латиница
Дата на раждане
Номер на паспорта
Валидност на паспорта
Гражданство
Данни за турист 5
Трите имена по паспорт на латиница
Дата на раждане
Номер на паспорта
Валидност на паспорта
Гражданство
Данни за турист 6
Трите имена по паспорт на латиница
Дата на раждане
Номер на паспорта
Валидност на паспорта
Гражданство
Данни за турист 7
Трите имена по паспорт на латиница
Дата на раждане
Номер на паспорта
Валидност на паспорта
Гражданство
Данни за турист 8
Трите имена по паспорт на латиница
Дата на раждане
Номер на паспорта
Валидност на паспорта
Гражданство
Данни за турист 9
Трите имена по паспорт на латиница
Дата на раждане
Номер на паспорта
Валидност на паспорта
Гражданство
Данни за турист 10
Трите имена по паспорт на латиница
Дата на раждане
Номер на паспорта
Валидност на паспорта
Гражданство
Орма Травел ще съдейства при попълване на документите и подаването им в посолството на съответната държава, ако за това не се изисква лично явяване на кандидата. Суверенно право на всяка държава е да издаде или откаже (със или без посочване на причина) издаването на виза и туроператорът не може да гарантира, че услугата ще бъде предоставена.
x
Съгласен съм с условията на сайта!
Общи условия
x
Желая да се абонирам за бюлетина с нови предложения на Орма Травел
x
OK
© 2024 Орма Травел - почивки, екзотични пътешествия, хотели Уеб дизайн от informano
Затвори
Вашият e-mail
Парола
x
OK
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!