+359 884 754 156
Пон - Пет 9:30 - 18:00 часа
Главно меню

САНТОРИНИ- СРЕД МАЛКИТЕ КЪЩИЧКИ В БЯЛО И СИНЬО

София-Санторини-София
6 дни / 5 нощувки Почивка - самолет
Цена 625 лв.
САНТОРИНИ- СРЕД МАЛКИТЕ КЪЩИЧКИ В БЯЛО И СИНЬО
Информация за почивка

Информация за почивка

  

Ранни записвания  до 16.06.2020 г.!

 

 

Санторини е най-известния и най-сниман гръцки остров, една от най-посещаваните дестинации в света. Всеки, който е бил там поне веднъж знае защо…Няма как да не сте чували за онзи вълшебен остров насред Егейско море с малки къщички в бяло и синьо, кацнали терасовидно върху живописни хълмове на калдерата (кратера). Мечтана дестинация за туристи и любители на морски приключения, красив гръцки рай, където можете да се насладите на най-вълшебните гледки към морето, несравнимото усещане да се намираш върху вулкан... и освен това, прекрасна вкусна гръцка храна, качествени вина и изобилие от исторически забележителности от различни епохи. За Санторини може да се каже много. Но трябва да се посети, да се преживее.

 

 

Всички хотели и дати представяме, събрани на едно място:

 

Хотел

05.10-10.10.20

10.10-15.10.20

15.10-22.10.20

Kamari Blue Boutique 3*

625 675

625 675

625 675

Armonia hotel 3*

699 749

699 749

699 749

Drossos Hotel 4*, Superior

700 750

700 750

700 750

Dolphin Apartments 3*

738 788

738 788

738 788

RK Beach Hotel 4*, Superior

832 882

832 882

832 882

Atlas Boutique Hotel 3*

836 886

836 886

836 886

Iris Boutique Hotel 3* Superior

836 886

836 886

836 886

Antinea Suites Hotel & Spa 4* Superior

865 915

865 915

865 915

Afroditi Venus Hotel and Spa 4*, Superior

924 974

924 974

924 974

La Mer Deluxe Hotel & Spa 5*, LUX

1154 1204

1154 1204

1154 1204

 

 

Забележка: Посочените цени са в лева, на човек, настанен в двойна стая и са валидни за резервации до 16.06.2020г. или до изчерпване на свободните места.

 

ПРОГРАМА:

Ден 1: София-Санторини
Излитане от летище София с чартърен полет за Санторини. Кацане на летище Санторини. Посрещане, трансфер и настаняване в избрания хотел. Информационна среща с Вашия представител. Свободно време. Таверна Димитрис. Възможност да усетите гръцкото гостоприемство и да се забавлявате в една от традиционните таверни на острова-Таверната на Димитрис. 
Нощувка.

Ден 2: Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание допълнителна екскурзия. Обзорна целодневна екскурзия. Обзорна екскурзия-Пиргос-"столицата Фира"-Имеровигли.

Пиргос е забележително градче, което е било главен град на Санторини през годините, разположено във вътрешността на острова и по тази причина е запазило своя дух, с малките красиви къщи, останките от венециански замък и малкото византийски църкви. Ще посетим в близост и манастира Пророк Илия, построен на най-високата едноименна планина на Санторини-567 м надморска височина, откъдето се открива невероятна гледка към острова. 

Фира - столицата на Санторини. Поради своето местоположение (построен на склона на Калдерата) градът се е превърнал в едно от най-посещаваните туристически места. Разхождайки се по уличките може да направите най-впечатляващите снимки на Калдерата. При желание в свободното време може да посетите Праисторическия музей и Археологическия музей. Като продължение, на Фира се минава и през красивото селище Фиростефани - венецът на Санторини. От тук се открива по-различна гледка към Калдерата.

Имеровигли -най-високият град на Калдерата, изглежда точно като типичното село на Санторини: емблематични бели сгради със сини куполи, тесни кръстосани пешеходни пътеки, епични залези.

Ден 3: Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание допълнителна екскурзия: Емборио, Мегалохори, Месариа (полудневна) - преди обед.
Основна забележителност на селището, Емборио, представлява средновековната крепост, която е една от петте, построени от Латините на острова. Тя е архитектурен шедьовър, съхранена и реставрирана, днес се намира в много добро състояние, като къщите в крепостта и около нея се обитават целогодишно. За да се влезе вътре се преминава през тесен тунел, след което попадате в лабиринт от тесни, криволичещи улички. Всичко наоколо може да се опише като невероятна приказка, която не Ви позволява да останете равнодушни. Така изглежда старата част на града и затова той може да бъде определен като тип укрепено селище, на което някои от къщите са вградени в самата крепостна стена, а другите изграждат квартала около нея. В средата на крепостта може да се види църквата Пресвета Богородица, построена в началото на XVI-ти век. Тя е втората по значимост на острова и има фантастичен дърворезбован иконостас. Старият град, Емборио, е едно от най-красивите места на Санторини и излъчва невероятна тишина и спокойствие. Прави впечатление липсата на тълпи от туристи, както на други места по острова, а това е и причината да се запази неговият автентичен облик.

Мегалохори е обявено за традиционно селище със запазена типична цикладска архитектура, като най-старите му къщи са обградени с високи стени заради тогавашния страх на хората от нападатели. В центъра има малък, украсен с много цветя площад, на който е издигнат паметник в чест на загиналите гръцки войници във войните от 1912 до 1923 година. Близко до него са построени и две от най-големите църкви на Мегалохори, посветени на Пресвета Богородица и на Светите Безсребърници Кузма и Дамян.

Земята около селото е много плодородна и затова основно занимание на жителите му в миналото  е било обработването на лозята и производството на качествени вина. Благодарение на това те забогатели, след като започнали да изнасят виното за Русия.

Град Месариа е от по-големите населени места на Санторини. Според стари сведения, града е построен през XVII-ти век и е бил от типа селища с подземни, пещерни къщи.

В края на XIX-ти век, Месариa започва да се развива в индустриално отношение,  защото там са построени няколко фабрики .

В началото на XX-ти век в града са били построени и две големи винарни,  които и до днес произвеждат качествени местни вина. Най-интересната и красива къща е на Георгиос Аргиру, който в края на XIX-ти век е бил известен местен земевладелец и търговец на вино. Сградата е построена през 1888 година и в нея е съчетана местната архитектура с неокласически елементи. Днес тя е музей и представлява един от най-ценните паметници от новата история на Санторини, като през 1985 година официално е обявена за „произведение на изкуството“.

Най-голямата църква в Месариа „Свети Димитър“ е построена преди 1864 година. Тя е красив образец на Цикладската архитектура, с уникален дърворезбован иконостас и много ценни икони.

 

и

 

Залеза Ия (полудневна екскурзия от 16ч. до 21ч.)

Залеза Ия – най-вълнуващото и впечатляващо преживяване на Санторини.

Тръгва се следобед след 16ч, за да се посети град Ия – най-вълнуващия залез! Посещава се и крепостта Св. Никола, построена 1480 от венецианците. Разглержда се и квартала от капитнаски къщи. Виждат се и вятърните мелници на град Ия, както и част от подземно-пещерни къщи.

Град Ия е разположен в западната част на Санторини, преди е бил построен за селище на моряци, а сега е най-забележителното и посещавано място на острова.

 

 

Ден 4

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. екскурзия –

Екскурзия с кораб до вулкана (целодневна екскурзия) от 9ч. до 18ч.

Посещение на вулканичния остров Неа Камени, разходка с местен водач по пътечка, водеща до кратера на все още активния вулкан. Продължаваме до другия остров – Палеа Камени. Влиза се в залива Агиос Николаос с топли вулканични извори. Посещение и на остров – Тирасия, който е бил част от античния остров Стронгили преди изригването на вулкана. На острова ще имаме време за обяд по крайбрежната улица, разходки, плуване. По пътя ни на връщане ще имате възможност да видите и снимате селището Ия и от морето.

 

 

Ден 5

Закуска. Свободно време за плаж и забавления или по желание доп. екскурзия

Южно Санторини -  Акротири – Червен плаж – музей на виното и дегустация на вина (целодневна)

Разкопките на праисторическия град до съвременния Акротири е един от най-значимите археологически обекти, който включва огромна структура, с площ над 14 декара. Обявен за гръцкия Помпей, затрупан от лавата на вулкана. При изригването му една вълна от гореща пепел е помела покривите и горните етажи на сградите, а вулканичен материал е затрупал целия остров. След това е завалял проливен дъжд, който довел до образуването на гъста кал. Понеже селището е построено по склона към морето, тази кал запълнила догоре всички сгради и по този начин ги съхранила и се запазили голяма част от стенописите им. След това ще имате свободно време на Червения плаж, един от най-известните на Санторини, популярен със своите уникални цветове на пясъка и скалите наоколо. Периса e следващата ни спирка. Град, известен с черния си пясъчен плаж, където е построена и цървата Св. Ирина(Agia Irene), ранна византийска църква, дала името на Санторини (Santa Irene). Там ще имате достатъчно време да плувате, да разгледате района и да опитате прясна риба в местните таверни. Последна спирка е Музея на виното Куцоянопулос, където ще се дегустира четири вида местни, качествени вина. Той е единственият подземен музей на виното в Гърция, разположен на 8-10 метра под земята и има формата на лабиринт с дължина около 300 метра.

 

Ден 6

Отпътуване

Закуска.

Трансфер до летище Санторини за полет до България. Продължителност на трансфер – около 15 мин.


                                                                     

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Самолетен билет София-Фира-София, с включени летищни такси;
 • Трансфери летище-хотел-летище;
 • 20 кг чекиран багаж и ръчен багаж до 10 кг с размери 55x40x23;
 • Съответния брой нощувки на база закуска;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистънс с ДЗИ;
 • Представител на туроператора;
 • Включена застраховка “Отмяна на пътуване” с покритие за първите 1000 лв. на човек от ЗАД “БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП“.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Доплащане за 5 вечери или обяди (избор от меню): 195 лв за възрастен/130 лв за дете до 11.99г. Ресторантът се намира извън хотела;
 • Целодневна обзорна екскурзия - Пиргос - столицата Фира -  Имеровигли: 57 лв на възрастен/ 28 лв на дете до 11.99 г.;
 • Таверна Димитрис (вечерна): 68 лв на възрастен/ 37 лв на дете до 11.99г;
 • Полудневна екскурзия до Емборио, Мегалохори, Месариа: 50 лв на възрастен/ 25 лв на дете до 11.99 г.;
 • Полудневна екскурзия Залеза Ия: 50 лв на възрастен/ 25 лв на дете до 11.99 г.;
 • Целодневна екскурзия с кораб до вулкана: 79 лв на възрастен/ 39 лв на дете до 11.99 г.;
 • Целодневна екскурзия Южно Санторини – Акротири - Червен плаж- музей на виното и дегустация на вина: 56 лв, на възрастен/ 28 лв, на дете до 11.99 г.
 • Туристическа такса: 1,5 евро на стая на нощувка. Заплаща се на рецепция при пристигане;
 • Такса гориво и вредни емисии: обявява се 21 дни преди полета;
 • Цените са калкулирани с параметри 650$/ тон;
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия, като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и други;
 • Застрахователни суми и премии, и административни такси при доплащане за застраховка “Отмяна на пътуване” (по желание на клиента) за сумата на пакета над 1000 лв. е 8,00 лв. от страна на индивидуален клиент от ЗАД “БУЛСТРАД ВИЕНА ИНШУЪРЪНС ГРУП”.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 120 души.
  При неосъществен минимален брой туристи туроператорът е длъжен да уведоми 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет.
 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност!;
 • Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването;
 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт, минимум 6 месеца след датата на влизане в страната;
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата, авиокомпанията и полетното разписание. ТО е със сключена застраховка “Отговорност на туроператора” чрез застрахователен договор 13061810000253 при ЗД ЛЕВ ИНС АД.
 • Полетно разписание (подлежи на препотвърждение)

Превозвач: Bulgarian air charter
София-Санторини: 10:00 ч. – 12:00 ч.
Санторини-София: 12:40 ч. – 14:30 ч.
Авиокомпанията запазва правото на промени в часовете на полетите.

 • Трансфер летище-хотел-летище:
  Продължителност: около 15 мин. в посока с 3*/4* автобус.

 

Условия за резервация:

 • Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.
 • Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

 

Условия за прекратяване на договора:

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Когато ПЪТУВАЩИЯТ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.

При прекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка,  ПЪТУВАЩИЯТ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

ПЪТУВАЩИЯТ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

 

Резервирайте

Име*
Имейл*
Телефон*
Дата на тръгване
Предпочитания за хотела
Допълнителни изисквания / уточнения
Бр. възрастни
Брой деца (<0)
Имена по паспорт на възрастен 1
Имена по паспорт на възрастен 2
Имена по паспорт на възрастен 3
Имена по паспорт на възрастен 4
Имена по паспорт на възрастен 5
Имена по паспорт на възрастен 6
Имена по паспорт на възрастен 7
Имена по паспорт на възрастен 8
Имена по паспорт на възрастен 9
Имена по паспорт на възрастен 10

Начин на плащане

x
Съгласен съм с условията на сайта!
Общи условия
x
Желая да се абонирам за бюлетина с нови предложения на Орма Травел
Цена
x
© 2021 Орма Травел - почивки, екзотични пътешествия, хотели Уеб дизайн от informano
Затвори
Вашият e-mail
Парола
x
OK
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!