+359 2 980 22 49 +359 884 754 156
Пон - Пет 9:30 - 18:00 часа
Главно меню

Уганда и Руанда - 12 ДНЕВНО ПРИКЛЮЧЕНСКО САФАРИ С ГОРИЛИ, ШИМПАНЗЕТА И ГОЛЕМИТЕ 5

13 дни / 12 нощувки Екскурзия - самолет
Цена 3720 € / 7275.69 лв.
Уганда и Руанда - 12 ДНЕВНО ПРИКЛЮЧЕНСКО САФАРИ С ГОРИЛИ, ШИМПАНЗЕТА И ГОЛЕМИТЕ 5
Програма на екскурзията

Програма на екскурзията

Трудно може да се опише с думи това пътешествие и приключение в Уганда. Не случайно още в миналия век Уинстън Чърчил описва Уганда като Перлата на Африка. Заради непокътнатата си природа тук ще срещнем множество животински видове, насекоми, птици, зверове, както и ще се насладим на невероятно красиви спиращи дъха гледки. Предлагаме ви едно уникално пътешествие до едно от малкото останали места в света, където живеят половината от осемстотинте планински горили в света, ще видим тъй наречените Големите пет – лъв, леопард, слон, бивол и носорог, ще се любувате на шимпанзета и множество птици. Ще похапваме вкусна храна, а ананасите … - за тях определено може да кажем, че са едни от най-вкусните! Ще пътуваме малка група от 7 човека, за да може всеки да има място до прозорец в джипа и да успее да види това, за което е тръгнал, а за тези които вече са се интересували от тази дестинация ще се уверите, че ви предлагаме най-доброто, на най-добрата цена. И както ние обичаме да казваме Enjoy!

22.11.2018 - 03.12.2018г.

ОТСТЪПКА ЗА РАННО ЗАПИСВАНЕ 120 ЕВРО ДО 29.06.2018г.

ДЕН 1: СОФИЯ - ЕНТЕБЕ

Отпътуване рано сутринта за столицата на Уганда – Ентебе. Добре дошли в Уганда! Кацане много късно през нощта и трансфер за нашия хотел. Настаняване и почивка.  На следващата сутрин ще се срещнем с шофьора и гида и ще се отправим за да преживеем 10 невероятни оставащи дни.

 

ДЕН 2: ПЪТУВАНЕ ДО НАЦИОНАЛЕН ПАРК КИБАЛЕ  И РАЗХОДКА ДО БЛАТОТО БИГОНДИ /закуска и вечеря/

В Национален парк Кибале се намира най-великолепната тропическа дъждовна гора от всички в Уганда и е едно от местата, които си заслужава да бъдат посетени. Кибале се гордее с 13 вида примати, включително изчезващите червени маймуни Colobus,L’hoest и ендемичния вид угандски мангабей.

Най-голямата атракция на парка е шимпанзето – възхитителната човекоподобна маймуна, най-много доближаваща се до човека, от което и да е друго живо същество. Шимпанзето може да бъде забелязано да се люлее по клоните на дърветата, като преминава през горските пътеки. Парка също така се обитава от неуловимите гористи слонове, биволи, гигантски горски прасета и антилопи, което го прави един от най-зашеметяващите паркове в Уганда.

Ще приключите деня с вълнуваща разходка до блатото Бигонди, където ще можете да видите различни видове маймуни и много красиви птици (като голямото синьо турако).

 

ДЕН 3: ТРЕКИНГ ЗА ШИМПАНЗЕТА /закуска и вечеря/

Днес ще отворите сетивата си за катерене сред шимпанзета. Ще имате възможност да прекарате около час с най-близките до човека „роднини“. Рейнджирите ни ще тръгнат доста рано към гората, за да ги търсят, а по-късно ние ще ги следваме и наблюдаваме в ежедневната им дейност. Преходите не са от най-натоварващите, но ако имате затруднения с ходенето не ви препоръчваме да се включвате в това приключение. След това невероятно преживяване ще се върнем обратно в лоджата за вечеря и нощувка.

 

   

ДЕН 4: ПЪТУВАНЕ ДО  НАЦИОНАЛЕН ПАРК КРАЛИЦА ЕЛИЗАБЕТ ЗА САФАРИ И КРУИЗ С ЛОДКА /закуска, обяд и вечеря/

Започваме деня с ранна закуска и се отправяме към втория по големина национален парк в Уганда.  Той е съчетание от чудеса поради страхотната си дива природа и многото атракции, които привличат вниманието. Този красив парк се пресича от Екватора, където ще имаме междинна спирка и ще спрем да си понаправим и малко снимки, докато наблюдаваме красотата на неравната планинска верига Рувензори. По-късно ще пристигнем и в парка, готови за класическо африканско сафари по пътеките на Касени, в северна Казинга, които предлагат почти гарантирано наблюдение на биволи, антилопи, лъвове, слонове, глигани, хипопотами, леопарди и още много други.

Този парк също така е известен с най-дългия си списък от защитени птици, в сравнение с  всички защитени национални паркове в Източна Африка, като това ви дава възможност да видите много красиви видове на саваната. По-късно ще се отпуснете, докато се наслаждавате на закуската си.

След това завладяващо преживяване продължаваме към Mweya Peninsular, туристическият център на националния парк, пълен с атракции, които посетителите не трябва да пропуснат.

Mweya Peninsular е област, обградена от две водни тела - каналът Казинга и водите на езерото Едуард.  Време е за горещ обяд, преди да започнем този великолепен круиз по канала. Това е оазис за много от завладяващите видове, които обитават парка, а разходката с лодка по канала дава на посетителите шанса да се движат само на няколко метра от стотици огромни хипопотами, тъй като Казинга е известен с големия си брой хипопотами - над 4800, крокодилите, които се препичат на слънце и с биволите, а пък слоновете се придвижват по крайбрежието. Това несъмнено ще бъде едно от най-атрактивните места по време на пътуването ни. Отнема около 2 часа от началната точка до връщането.

След като приключим с плаването по канала ще се отправим за вечерно сафари до соленото езеро Katwe или до кратерите. Този парк има над 52 кратера, където можем да видим отново голямо разнообразие от животни. Вечерта се завръщаме в ложата, където ще имаме вечеря и заслужена почивка.

 

 

 

ДЕН 5: ISHASHA И КАТЕРЕЩИТЕ СЕ ПО ДЪРВЕТАТА ЛЪВОВЕ /закуска, обяд и вечеря/