+359 884 754 156
Пон - Пет 9:30 - 18:00 часа
Главно меню

Екскурзия до Перу - Империята на инките и Амазонската джунгла

16 дни / 14 нощувки Екскурзия - самолет
Цена 5869 лв.
Екскурзия до Перу - Империята на инките и Амазонската джунгла
Програма на екскурзията

Програма на екскурзията

П Р О Г Р А М А

Ранни записвания до 23.12.2021г. - отстъпка 150 лева на човек

 

 

Ден 1: София - Лима

Излитане от София за Лима.

 

Ден 2: Кацане в Лима

Кацане в Лима и посрещане. Трансфер за хотела и настаняване. Нощувка.

 

                  Настаняване Estelar Miraflores (https://www.estelarmiraflores.com)

 

Ден 3: Лима / закуска/

Закуска и  ще се отправим да изследваме старата част на града с културно историческите наследства под егидата на ЮНЕСКО. Ще посетим музея Ларко, който се намира в красива реставрирана сграда, датираща от 7 век, след което ще се отправим към Каза Алиега, колониално имение, предоставено навремето от главният конкуестадор Франциско Пизаро на неговият капитан Джеронимо де Алиаго. Това е единствената сграда от онези времена, която принадежи все още на същата фамилия. Ще видим главният площад, където ще може да се насладите на пищната архитектура останала от испанската империя и катедралата, построена 16 век. Привечер завръщане в хотела и свободно време. Нощувка.

 

                  Настаняване Estelar Miraflores (https://www.estelarmiraflores.com)

 

Ден 4: Лима - Паракас  /закуска/

Закуска и отпътуваме за крайбрежието на Паракас. Ще посетим защитен район с невероятно красиви гео форми, впечатлителна фауна и различни останки от перода преди Инките. Ще посетим и островите Балестас, където има огромна популация на морски лъвове, пингвини Хумболт и много други видове, характерни за архипелага. Ще се полюбуваме на природното богатство с кратка разходка  и ще се отправим към хотела ни. Настаняване и нощувка.

 

               Настаняване в  San Agustin Paracas (www.hotelessanagustin.com.pe)

 

Ден 5: Паракас – Ика – Наска /закуска/

Закусваме и се отправяме към Ика. Града става известен с пустинята и плодородните си долини, където в последствие са се развили множество ферми и вино производители. След като разгледаме града ще се отправим към Наска, за да направим полет и да видим Линиите на Наска. Като се насладим на всичко това ще се отправим към хотела за почивка.

 

       Настаняване в  Nazca Lines - Dm Hoteles (www.dmhoteles.pe)

 

Ден 6: Наска – Арекипа /закуска/

 

Рано сутринта закуска, за да поемем по дългият път към Арекипа ( около 9 часа, като по пътя ще спираме за почивка и наслаждаване на различни природни забележителности), но преди това ще разгледаме Музея Антонини, където ще научим всякакви подробности за културата на Наските. Късно вечерта настаняване в хотела в Арекипа и нощувка.

 

                Настаняване в  Casa Andina Standard Arequipa (www.casa-andina.com)

 

Ден 7:  Арекипа /закуска/

Закусваме и започваме сити тура на града с един от най-красивите площади в Перу и Катедралата, построена през 17век. От там продължаваме към Манастира Санта Каталина, където построената още през 1579г. цитадела, функционира и до днешно време. Ще разгледаме и Църквата  Compañia de Jesus, с невероятните си картини и стенописи, както и барокова архитектура. Накрая ще отидем в Янахуара и Кармен Алто за да се насладим на панорамна гледка към целият град.

 

        Настаняване в  Casa Andina Standard Arequipa (www.casa-andina.com)

 

Ден 8: Арекипа – Пуно /закуска и обяд в кутия/

Закусваме и тръгваме от Арекипа до Пуно, като ще имаме спирки за различни атракции. Първо ще минем край област Юра, която е характерна с обширна територия с красива география. Продължаваме до Националния резерват в Пампа Канахуас, където ще видим невероятни гледки и след това се продължава към Патахуаси. Ще опознаем областта Санта Лучия, която се намира в област Лампа и продължаваме към Лагунилас – езеро високо в Андите, което се намира в Пуно. Накрая ще преминем през град Джулаика.

             Настаняване Xima Puno hotel (https://www.ximahotels.com)

Ден 9: Пуно – Урос и Текиле /закуска и обяд/

Сутринта се отправяме от пристанището на езерото в Пуно, за да стигнем до плаващите острови на Уросите. Уросите са племе, което живее на множество изкуствени острови, направени от тръстика, която расте в езерото. Островите са направени чрез сплитане на тръстиката в местата, където тя е по-гъста и така образуват естествен  пласт. Също така строят и къщи от тръстика върху тези острови. След едночасова обиколка, ще продължим пътуването към остров Такиле. За разлика от другите острови, които са обитавани от племена, говорещи езика аймара, жителите на този остров говорят кечуа – езика на инките. Те ще направят кратко представяне на острова и може да го обиколим преди обяд. Следобед ще се се върнем на основния кей и ще се приберем в хотела. Свободно време и нощувка.

Настаняване Xima Puno hotel (https://www.ximahotels.com)

Ден 10: Пуно – Куско /закуска и обяд/

Ще тръгнем от хотела в уреченото време и ще бъдем откарани до Музея Пукара Литик. Той се намира в град Пукара /3910м/ на 61 км. от град Джулайка. В музея има колекция от зооморфични скулптури, както и каменни плочи и монолити с множество детайли. Пукара е било първото градско поселище в района на езерото и е създадено между 100 и 300 г.пр.не.е. След това ще спрем за кратко в Райа – най-високата точка по пътя между Пуно и Куско, която се намира на 4338м надморска височина. След като се насладим на обяд в град Сикуани, ще продължим пътя си към руините Рачи, посещение на храма на Виракоча – Бога на слънцето на инките. Следващата спирка ще бъде в Андахуалилас – град, който е разположен на 40 км от Куско, най-известната му атракция е църквата в Андахуалилас известна още като „Систинската капела на Америките“, което се дължи на високото качество на стенописите в нея. Сградата е била построена през 16-ти век върху останките на сгради, които може да са принадлежат на културата на Вари-те. Сега там има истински орган, който е бил реставриран наскоро. Ще пристигнем в Куско около 19.30.

Настаняване Hotel Novotel - Cusco (https://novotel.cuzco-hotels.com/)

 

Ден 11: Куско – Планината дъга – Куско / закуска и обяд в кутия/

На около 100км югоизточно от Куско се намира едно от най-красивите чудеса на природата – седемцветната планина. Това място, което е известно още като Планината  дъга, се намира на 5200м надморското равнище. Ще ни вземат от хотела рано сутринта и ще бъдем превозени до Кусипара, където започва изкачването. Пътеката е заобиколена от красиви гледки от Андите и пазена от вълшебната планина Аусангате – една от най-важните планини в Куско, тъй като е била свещено място още от времената на инките. След като стигнем до мястото с изглед към Седемцветната планина, ще се насладим на околностите от високо. По-късно ще започнем спускането към Кусипата, от където ще бъдем транспортирани обратно в хотела.

Настаняване Hotel Novotel - Cusco (https://novotel.cuzco-hotels.com/)

Ден 12: Куско – Мачу Пикчу – Куско / закуска и обяд/

След закуска в хотела, пътуването към Мачу Пикчу започва с влак до Акуас Калиенте, известно още като Пуебло Мачу Пикчу, последната спирка преди влизане в най-важната археологическа местност в Перу. В Акуас Калиенте може да бъде видян пазар на занаятите, ресторанти и за тези, които предпочитат да прекарат нощта в подстъпите на планината и да се изкачат рано сутринта – хотели с различна цена. След кратко пътуване с автобус се стига до Мачу Пикчу – археологическото и инженерно постижение, което някога е служило като място за бягство и усамотение на вожда на инките Пачакутек. Мачу Пикчу, което означава Стара Планина, се намира в списъка на Юнеско за световно наследство и е едно от Седемте нови чудеса на света. В края на тура, ще бъдем транспортирани с автобус обратно до Акуас Калиентес. След обяд ще стигнем до ж.п. гарата, където ще се качим на влака и след това с автобус ще стигнем Куско.

Настаняване Hotel Novotel - Cusco (https://novotel.cuzco-hotels.com/)

Ден 13: Куско – Пуерто Малдонадо /закуска, обяд и вечеря/

Започваме пътешествието с трансфер и полет до Пуерто Малдонадо, където ще ни посрещнат и ще ни предоставят необходимата информация за престоя. Ще пътуваме с кану с извънборден двигател по река Мадре де Диос до Инкатера Хасиента Консепшън за около 25 минути. Насладете се на обяд с органични продукти и местни аромати. След обяд може да се разходим из имението – естествени пътеки, чрез които ще откриете и ще научите за първичната и вторична дъждовна гора, от какво е съставена, за какво се използва, влиянието на хората и значението й за света. По залез ще бъдем превозени с моторизирано кану на речна екскурзия по залез. Докато пътуваме по река Мадре де Диос, ще научим за нейната екосистема, притоците на Амазонка, нощните животни, тяхното поведение и южните съзвездия. Вечерта ще се насладим на вечеря в столовата на Голямата къща. По време на престоя в къщите в Пуерто Малдонадо е разрешен само среден размер багаж. Максималното тегло на багажа в Инкатера и Касиенда Консепшън е 10 кг., затова преди пристигането ни тук трябва да имате готова раница с багаж за два дни, а останалият багаж ще бъде съхраняван.

Настаняване Inkaterra Hacienda Concepcion Lodge (https://inkaterra.com/)

 

Ден 14: Инкатерра Хасиента Консепшън Ложд /закуска, обяд и вечеря/

Нови предизвикателства ни предстоят и след като закусим обилно, трябва да се подготвим за дълъг пешеходен преход в национален резерват Тамбопата към езерото Сандовал. Тук ще разберем защо Мадре де Диос е наричана столицата на Перу по биоразнообразие. Ще пътуваме в издълбано кану по гладкото езеро, което е дом на застрашените видове – гигантска речна видра, синьо-жълто макао, червената ревяща маймуна, черният кайман и една от най-големите в света сладководни риби – пайче. Връщаме се в лоджата ни за обяд, а по-късно ни чака Инкатера – пътека в короните на дърветата. След 20 минутно пътуване с кану с извънбордов двигател, ще стигнем до тази пътека. Там има център, където ще научим за построяването й и за проектите по съхраняване на природата на асоциацията. Изкачваме се на две 30м кули и преминаваме през 7 висящи моста, които свързват короните на дърветата на 28м височина. Насладете се на спиращи дъха гледки и възможност да наблюдавате белогуш тукан, кълвачи, трогони, катеричи маймуни и трипръсти ленивци. След като се спуснем надолу, ще се отдадем на усещането на невероятната първична дъждовна гора, докато се движим по 200 метров дървен мост над блатата. Ще научим за фауната и флората на водните екосистеми. Привечер се подгответе за приключение по време на екскурзия през Нощната дъждовна гора, в която ще изучаваме амазонската дъждовна гора, която позволява на нощните животни да демонстрират интересно поведение, както и начини за оцеляване. Слушайте нощните звуци на живата природа и проникнете в нейният скрит свят. Завършваме деня си с приятна късна вечеря.

  Настаняване Inkaterra Hacienda Concepcion Lodge (https://inkaterra.com/)

Ден 15 – Пуерто Малдонадо – Лима /закуска/

След закуска отплаваме наобратно към Батърфлай хаус, където ще  изчакаме полета си към Лима. Пристигаме в Лима привечер и трансфер за хотела. Насладете се на последната вечер от нашето пътуване. Свободна програма и нощувка.

Настаняване: Estelar Miraflores (https://www.estelarmiraflores.com)

Ден 16 Лима – отпътуване / закуска/

Заксука и свободно време до трансфера за летището, от където ще се отправим с полет през Европа за София.

Ден 17  София

 Кацане в София. Добре дошли у дома!

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Самолетни билети през Европа до Лима
 • 2 нощувки в Лима в хотел  Estelar Miraflores или подобен
 • Сити тур на Лима
 • 1 нощувка в Паракас в хотел  San Agustin Paracas или подобен
 • 1 нощувка в Наска в хотел Nazca Lines - Dm Hoteles  или подобен
 • 30 минутен полет над линиите Наска
 • 2 нощувки в Арекипа в Casa Andina Standard Arequipa или подобен
 • Полудневен сити тур на Арекипа
 • 2 нощувки в Пуно в Xima Puno hotel  или подобен
 • Целодневен тур до Урос и Текиле
 • Целодневен тур от Пуно до Куско
 • 3 нощувки в Куско в Hotel Novotel - Cusco  или подобен
 • Целодневен тур до планината дъга
 • Целодневен тур до Мачу Пукчу
 • Полет до Пуерто Малдоналдо
 • 2 нощувки в Амазонската джунгла с турове
 • Полет до Лима от Пуерто Малдоналдо
 • 1 нощувка в Лима в  Estelar Miraflores или подобен
 • Всички трансфери описани в програмата
 • Всички турове описани в програмата и входни такси на посещаваните обекти
 • Всички изхранвания описани в програмата ( 14 закуски, 7 обяда и 2 вечери)
 • Медицинска застраховка
 • Водач на групата при 10 записани туриста

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Бакшиши и разходи от личен характер
 • Изхранвания, неупоменати в програмата, както и напитки по време на изхранванията
 • Застраховка отмяна на пътуването
 • Доплащане за единично настаняване 865 лева

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ

Забележка:

Цената на пакета е изчислена при цена на самолетни билети София – Лима – София от 750 евро. В случай на увеличение на цената към деня на потвърждение на резервацията следва доплащане.

Условия за записване:

 • Депозит в размер на 200 евро на човек – след потвърждение на резервацията
 • Втори депозит в размер на 800 евро – 50 дни преди датата на отпътуване
 • Доплащане до 30 дни преди заминаването.

Анулационни условия:

 • до 50 дни преди датата на заминаване не се дължи неустойка – сумата се възстановява от ТУРОПЕРАТОРА
 • от 49 до 31 дни преди датата на заминаване се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА в размер на 1000 евро;
 • от 30 дни до датата на пътуването се дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОТА в размер на 100% от общата стойност на пътуването;
 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването
 • Смяна на име до 10 дни преди пътуване без неустойка.
 • При анулация на пътуването от страна на ТО, сумата се възстановява в рамките на 7 дни от деня на анулацията;
 • При невъзможност от пътуване, поради забрана или ограничения в следствие на епидемиологична обстановка свързана с COVID 19, заплатената сума се възстановява в пълен размер в рамките на 14 дни от датата на отпътуването.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 10
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 20 дни, преди заминаване
 • Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
 • Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.72 BGN.
 • Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.
 • Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Перу.

 

Необходими документи:

 • Международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на връщане;
 • Пътуването към 10.12.2021г. е без задължителни медицински изисквания за имунизации.
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!

 

 

 

Резервирайте

Име*
Имейл*
Телефон*
Дата на тръгване
Предпочитания за хотела
Допълнителни изисквания / уточнения
Бр. възрастни
Брой деца (<0)
Имена по паспорт на възрастен 1
Имена по паспорт на възрастен 2
Имена по паспорт на възрастен 3
Имена по паспорт на възрастен 4
Имена по паспорт на възрастен 5
Имена по паспорт на възрастен 6
Имена по паспорт на възрастен 7
Имена по паспорт на възрастен 8
Имена по паспорт на възрастен 9
Имена по паспорт на възрастен 10

Начин на плащане

x
Съгласен съм с условията на сайта!
Общи условия
x
Желая да се абонирам за бюлетина с нови предложения на Орма Травел
Цена
x
© 2022 Орма Травел - почивки, екзотични пътешествия, хотели Уеб дизайн от informano
Затвори
Вашият e-mail
Парола
x
OK
Този сайт използва бисквитки (cookies), за да може да функционира правилно. Повече за бисквитките Разбрах и приемам!